Menu
Inloggen

Fitness past bij iedereen. Of je nu een paar kilo’s kwijt wilt, je conditie een oppepper wilt geven of sterker wilt worden, er is altijd wel een vorm van fitness waarmee je dat doel kunt bereiken.

Verschillende trainingsvormen

In een fitnesscentrum kun je verschillende trainingsvormen beoefenen. De bekendste zijn cardiotraining, aerobics, krachttraining en indoor cycling. Op de apparaten in het fitnesscentrum, zoals de hometrainer, de crosstrainer en het roeiapparaat, train je specifieke spiergroepen. De apparaten zijn zo gemaakt dat je niet snel een blessure oploopt. Een instructeur in het fitnesscentrum maakt een trainingsprogramma voor je dat op jouw doel en jouw niveau is afgestemd. Fitness is goed voor je conditie, uithoudingsvermogen, lenigheid, coördinatie, spierkracht, snelheid en vetverbranding. Fitness is bovendien een heel sociale sport, waar je snel nieuwe contacten maakt.

Gezond

Regelmatig fitnessen blijkt effectief om gezondheidsklachten te voorkomen, te verminderen of tegen te gaan. Dat geldt vooral voor diabetes, hoge bloeddruk, hartfalen, COPD en osteoporose. 

 

Foto: Nationale Beeldbank / Peter Wouters

Sportdisciplines