Menu
Inloggen

Atletiek wordt wel de ‘moeder der sporten’ genoemd, omdat het bij deze sport draait om de menselijke basisbewegingen lopen, werpen en springen. Bovendien is atletiek een heel oude sport. Sterker nog: samen met zwemmen de oudste sport ter wereld. We weten dat Kretenzers (de bewoners van Kreta) al rond 1500 voor Christus aan atletiek deden. Ook is de sport sterk verbonden aan de oude Griekse klassieke Olympische Spelen, die vanaf 776 voor Christus elke vier jaar gehouden werden. Ook op de moderne Olympische Spelen is atletiek nog steeds de belangrijkste sport.

Disciplines

Atletiek omvat veel disciplines. We kennen wedstrijdatletiek en recreatieve atletiek. Binnen de wedstrijdatletiek kunnen we een onderscheid maken tussen looponderdelen, springonderdelen, werponderdelen en meerkampen. De looponderdelen kunnen we dan ook nog eens verdelen in ‘gewone’ looponderdelen, hindernislopen, estafettes en snelwandelen.

Hardlopen

Al deze wedstrijdonderdelen kun je natuurlijk beoefenen bij de atletiekvereniging. Maar als recreatieve sporter is er nog meer te kiezen. De loopsport is een van de meest beoefende sporten in Nederland. Wie heeft er nooit hardgelopen? Daarnaast houdt de Atletiekunie zich – samen met de KNBLO-NL – ook bezig met sportief wandelen en nordic walking.

Sportdisciplines