Roeien op de ergometer: 3 tips

Roeien is een oefening die goed is voor het hele lichaam. Je zet bijna iedere spier aan het werk. Ook zorgt het voor een beter uithoudingsvermogen en een verbeterde coördinatie. Je spieren moeten goed samenwerken om alle oefeningen juist uit te oefenen.

Houd je rug zo recht mogelijk

Tijdens het roeien is het enorm belangrijk om je rug goed recht te houden. Houd hierbij je buikspieren aangespannen. Zo voorkom je nek- en rugklachten en zul je merken dat je meer resultaat boekt!

Train niet te zwaar

Er zijn sporters die meer doen dan goed voor ze is. Als je niet te zwaar traint, voorkom je dat je tussendoor ineens zonder kracht zit en je jouw training niet af kunt maken.

Breng het handvat naar je borst

Wat heel belangrijk is, is dat je het handvat naar je borst brengt. Sla het niet tegen je borst aan. Dit is niet alleen pijnlijk, maar zorgt ook voor een minder effectieve training.

Kijk recht vooruit

Kijk tijdens het trainen telkens zo recht mogelijk vooruit. Dit zorgt ervoor dat je geen last krijgt van overbelasting.

Zorg ervoor dat je je knieën een beetje buigt

Als je in een liggende positie bent, aan het einde van het trekken, is het belangrijk dat je knieën altijd een beetje gebogen zijn. Zo zorg je ervoor dat je je benen niet overbelast.

Besteed aandacht aan je ademhaling

Ook ademhaling is enorm belangrijk tijdens het roeien. Dit gaat vaak automatisch goed, maar het is zeker geen slecht idee om hier wat extra aandacht aan te geven. Het is vooral belangrijk om uit te ademen wanneer je kracht zet. Zo kun je het roeien een stuk langer volhouden.

Wissel je roeioefeningen af

Wil je zo effectief mogelijk trainen? Zorg er dan voor dat je jouw roeioefeningen zoveel mogelijk afwisselt. Zo houd je het uitdagend en bereik je meer resultaat. Varieer met de duur en intensiteit en probeer verschillende oefeningen uit!

Bronnen: Kettlersport.nl | Roeitrainer365.nl | Thuisatleet.nl

Publicatiedatum: 12-06-2023