9 leuke lopen in de komende maanden

Kralingse Bos Parkrun

Als beginnend hardloper is de Kralingse Bos Parkrun zeker iets voor jou! Deze wordt elke zondag om 09:00 in het Kralingse Bos georganiseerd. Je kunt gratis 5 kilometer hardlopen, joggen of wandelen. Ideaal als je op een laagdrempelige manier wilt kennismaken met een mooie run.

Airborne Freedom Run

Op 13 september wordt de Airborne Freedom Run in Arnhem georganiseerd. Deze loop staat geheel in het teken van hardlopen, herdenken en het vieren van onze vrijheid. De Slag om Arnhem staat hierbij centraal. Tijdens deze loop kun je kiezen voor verschillende afstanden die je in en rondom Arnhem aflegt. Dit event mag je niet missen!

Dam tot Damloop

De Dam tot Damloop is een jaarlijks terugkerende loop tussen Amsterdam en Zaandam. De wedstrijd wordt door mensen over de hele wereld bezocht. En dat is niet voor niets. Het is een van de grootste lopen ter wereld. Ook liggen start en finish in twee verschillende steden, waardoor dit event erg bijzonder is. Dit jaar wordt de Dam tot Damloop op 16 en 17 september georganiseerd.

CZ Tilburg Ten Miles

De CZ Tilburg Ten Miles wordt georganiseerd op 23 en 24 september 2023. Dit is een jaarlijks terugkerend hardloopevenement. Het evenement trekt vele topatleten en recreanten, van jong tot oud. En…je kunt je nog steeds inschrijven!

Singelloop Utrecht

De Singelloop Utrecht is de oudste stratenloop van Nederland. Je loopt hierbij langs de authentieke Utrechtse pareltjes. Denk aan de Maliebaan, de Utrechtse Singels en nog veel meer! Voor een gezellige loop in een van de mooiste binnensteden mag je dit evenement zeker niet overslaan!

Menzis 4 Mijl van Groningen

De Menzis 4 Mijl van Groningen is met tienduizenden deelnemers het grootste hardloopevenement van Noord-Nederland. Je loopt een traditionele route door de mooie stad Groningen en komt onderweg veel afwisselende bezienswaardigheden tegen. Zeker de moeite waard!

Zeeuwse Kustmarathon

De Zeeuwse Kustmarathon is een enorm populaire marathon in Zeeland. De marathon staat bekend om zijn vele klimmen en dalen langs de schitterende kust. Onderweg kom je vele mooie dorpen tegen en geniet je van een geweldig uitzicht op zee en strand. De Zeeuwse Kustmarathon wordt georganiseerd op 7 oktober.

Zevenheuvelenloop

De Zevenheuvelenloop trekt jaarlijks duizenden lopers naar Nijmegen. Het is een van de mooiste lopen van Nederland. De loop voert je langs de stad en de mooie bossen van Nijmegen. Er valt zoveel te zien onderweg. Denk aan de mooie bossen bij Berg en Dal, het bruisende centrum en nog veel meer. Je kunt kiezen voor verschillende afstanden. Noteer 8 en 9 oktober maar alvast in je agenda!

ASML Marathon

Zondag 9 oktober wordt één van de snelste marathons van Nederland georganiseerd. De ASML Marathon van Eindhoven. Veel deelnemers, lopen op hoge snelheden, in deze marathon vind je alles wat je zoekt! Via twee lussen van 20 km worden de lopers door Eindhoven geleid. Een mooie marathon die je zeker eens gelopen moet hebben!

Bronnen: Hardlopen.nl

Foto: Shutterstock

Publicatiedatum: 15-06-2023