Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Het meest bijzondere onderdeel van het Volvo Ocean Race Festival is natuurlijk het binnenvaren van de boten die deelnemen aan de race, inclusief de Nederlandse boot van Team Brunel. Zij zijn al acht maanden onderweg over de wereld en hebben al zo’n 65.000 kilometer gezeild. Wanneer de boten de haven van Scheveningen precies binnenkomen hangt af van de wind, maar de kans is het grootst dat zij vrijdag arriveren.

Voel de wind

In de tussentijd is er op het terrein van het Volvo Ocean Race Festival van alles te doen. Zo kun je in een echte zeilsimulator van de TU Delft en Stentec beleven hoe het is om op een boot te zitten. Je voelt de wind, de golven, de schootspanning en de druk op het roer. Je kunt zelf een wedstrijd varen in de simulator, waarbij de dagwinnaar een unieke 3D-geprinte medaille uitgereikt krijgt.

Clinics en speurtochten

Naast een zeilsimulator is er ook een kitesimulator en kun je op het strand op een echte boot stappen. Ook zijn er clinics waar je een aantal watersporten kunt uitproberen, zoals suppen, kiten, surfen en catamaranzeilen. Als jonge zeilfan kun je aan boord stappen van een optimist bij de Optimist on Tour. Ook kun je meedoen aan een speurtocht waarbij leuke opdrachten worden gecombineerd met gave attracties.

Marineschip besturen

Ook de Koninklijke Marine is present in Den Haag. Zij nemen het geavanceerde schip Zijner Majesteits Groningen mee naar de haven. Dit ‘Schip van het Jaar 2012’ wordt onder meer ingezet voor drugsbestrijdings- en antipiraterijoperaties en kustwachttaken. Op vrijdag mag je tussen 10.00 en 14.00 uur een kijkje in het schip nemen. Ook de Vloot & Roadshow van de Koninklijke Marine pakt flink uit. Test je krachten op de klimwand of stap in de brugsimulator en ervaar hoe het is om een marineschip te besturen.

Dansen met Racoon en Typhoon

’s Avonds gaat het festival gewoon door en kun je lekker dansen op de muziek van bekende Nederlandse artiesten zoals Golden Earring, Racoon, Anouk, Typhoon en Miss Montreal. De toegang tot het festivalterrein is gratis, voor de concerten kun je via de website van het Volvo Ocean Race Festival kaarten kopen. Daar vind je ook alle andere informatie over het festival.

Foto: Flickr CC / Camper

  • Datum: 17-06-2015

Lees ook