Word de baas op het water bij de Optimist on Tour

De Optimist on Tour is een watersportevenement dat rondreist door het hele land en waarin de Optimist centraal staat: een jeugdzeilboot waarin bijna iedere zeiler begint met zeilen. Om jouw eerste zeilstappen te zetten krijg je les van professionele instructeurs. Op alle plaatsen waar de Optimist on Tour langskomt kun je ook kennismaken met andere watersporten. In Medemblik zijn dat waterbal, kanoën en stand up paddling (suppen).

Alle kinderen mogen meedoen

Aan de Optimist on Tour kun je meedoen met je schoolklas als je in groep 5, 6, 7 of 8 zit. Ook is er op verschillende dagen ruimte voor vrije inschrijving: dan mogen alle kinderen tussen de 4 en 13 jaar meedoen die op zijn minst zwemdiploma A hebben. Veel kinderen gingen je al voor. “Vorig jaar hebben we op deze manier ruim 130 scholen en 6.000 kinderen kennis laten maken met het zeilen”, vertelt Pieter-Jan Postma, topzeiler en ambassadeur van de Optimist on Tour.

Zeilgame

Wil je je een beetje voorbereiden op het meedoen aan de Optimist on Tour? Download dan de zeilgame De Optimist die je op je smartphone of tablet kunt spelen. Daarin moet je al zeilend stormen trotseren, walvissen ontwijken en draaikolken vermijden door je telefoon of tablet te kantelen, door op het scherm te tikken of door te blazen.

Tour door heel Nederland

Wil je graag leren zeilen, maar kun je er niet bij zijn in Medemblik? Geen probleem! De Optimist on Tour is later deze zomer ook nog te vinden in Den Haag tijdens de Volvo Ocean Race (18 juni), in het Maritiem Museum in Rotterdam (16 juli), in Amsterdam tijdens Sail (19 augustus) en tijdens HISWA te Water (1 september) en op 17 september ook nog in het Watermuseum in Arnhem. Kijk voor alle data in de tourkalender.

Aangepast zeilen

Ook kinderen met een beperking zijn van harte welkom bij de Optimist on Tour. Ben je tussen de 6 en 12 jaar oud, heb je een lichamelijke en/of verstandelijke of zintuiglijke handicap en wil je kennismaken met aangepast zeilen? Dan kun je je nog aanmelden voor de Optimist on Tour in Rotterdam en tijdens Sail Amsterdam. Kijk voor meer informatie ook op de website van Gehandicaptensport.

Bron: Optimist on Tour

Foto’s: Shutterstock, Optimist on Tour