Menu
Inloggen

Houd je van wandelen en doe je graag mee aan een wandeltocht, dan kun je in Nederland je hart ophalen. Er zijn jaarlijks ruim duizend evenementen. Van zeer kleinschalige wandelingen in de rustige natuur tot een langeafstandstocht, zoals een Kennedymars of een grote publiekstrekker als de Nijmeegse Vierdaagse of de Internationale Vierdaagse Wandeltochten in Apeldoorn.

Onder de vlag van KNBLO-NL en de NWB worden elk jaar al meer dan duizend wandeltochten georganiseerd. Aan deze wandeltochten nemen zo’n 600.000 mensen deel en ze beslaan in totaal wel 100.000 wandelkilometers! 

Divers

De wandeltochten gaan vaak door Nederlands mooiste natuurgebieden, maar er zijn ook tal van tochten door cultuurhistorische landschappen en over landgoederen. Regelmatig lopen de tochten door gebieden die normaal gesproken voor het publiek gesloten zijn. Speciale thematochten komen tegemoet aan de specifieke belangstelling van groepen wandelaars. Zo zijn er bloesemtochten, herfstwandelingen, culinaire tochten en kunsttochten. Kortom: je kunt het zo gek niet bedenken of er is een wandeltocht op geïnspireerd. De honderden georganiseerde wandeltochten hebben iedere wandelaar wel wat te bieden.

Aantrekkelijk

Georganiseerde tochten zijn aantrekkelijk om verschillende redenen:

  • je hoeft niet na te denken over de route, dat wordt voor je gedaan. Wandelsportverenigingen beschikken over de kennis en ervaring die nodig zijn om aantrekkelijke tochten te organiseren;
  • meedoen aan een georganiseerde tocht is comfortabel en relatief veilig. Vaak regelt de organisator de aanwezigheid van EHBO, catering, verkeersbegeleiders en rustvoorzieningen;
  • tijdens de tochten is er meestal volop gelegenheid om samen met andere wandelaars te lopen  met het oog op zowel veiligheid als gezelligheid een aantrekkelijk aspect;
  • georganiseerde wandeltochten kunnen een extra sportieve uitdaging bieden. Wat een goed gevoel geeft het als je weer een tocht met succes hebt volbracht!

Wandelagenda

De meest actuele wandelagenda van Nederland vind je op de website wandel.nl. Dit is de website van het Landelijk Wandelprogramma, dat een compleet en actueel overzicht biedt van alle tochten die onder de vlag van KNBLO-NL  en NWB georganiseerd worden.

Naast deze website bestaat het Landelijk Wandelprogramma uit:

  • een digitale nieuwsbrief (voor deze gratis nieuwsbrief kunt u zich op de website gratis aanmelden);
  • een jaargids met alle wandelevenementen op een rij;
  • een wandelvoordeelpas, die leden van KNBLO-NL en de NWB voordeel biedt bij bijna alle KNBLO-NL- en NWB-wandelevenementen.

Meer weten?

Misschien is zo’n wandeltocht ook wat voor jou! Kijk eens op wandel.nl voor wandelevenementen bij jou in de buurt en loop een keertje mee. Deelname staat open voor iedereen. Je hoeft geen lid te zijn van een wandelsportvereniging.