Menu
Inloggen

Schaatsen: een van de oudste Nederlandse volkssporten voor alle leeftijden. Schaatsen is meer dan hardrijden op de schaats, het is ook een heel leuke vrijetijdsbesteding. Vooral op winterse dagen, als we massaal het natuurijs opzoeken. IJspret heet dat dan. Schaatsen hoort bij onze cultuur.

Sinds enkele decennia hoeven we niet meer te wachten op vrieskou om te kunnen schaatsen. In 1960 werd de eerste kunstijsbaan geopend. Dit geeft ons de gelegenheid om het hele winterseizoen te schaatsen. Bovendien heb je tegenwoordig zelfs helemaal geen ijs meer nodig: met inline-skates schaats je ook gewoon op de weg. Op eigen gelegenheid of als lid van een schaats- of inline-skatevereniging.

Meer weten?

Wil jij weten waar je bij jou in de buurt kunt schaatsen of inline-skaten? Of zoek je een schaats-of inline-skatevereniging? Kijk dan in de rechterkolom voor de dichtstbijzijnde mogelijkheden of bezoek de website van de KNSB. Voor meer informatie over het schaatsen bij een vereniging kun je ook hieronder verder lezen.

Sportdisciplines