Menu
Inloggen

Opperste concentratie bij de spelers en een muisstil toekijkend publiek. Zorgvuldig bestudeert de biljarter zijn mogelijkheden voordat hij met de keu de bal beroert. Precisie, een groot concentratievermogen en een goede oog-handcoördinatie: dat zijn de vaardigheden die je nodig hebt om een goede biljarter te worden.

Jong geleerd, oud gedaan

Biljarten is een sport voor jong en oud. Alle benodigde vaardigheden kun je jong leren. Je kunt daarom al op jonge leeftijd beginnen met de verschillende keusporten. Omdat de verschillende varianten meer concentratie dan fysieke inspanning vergen, kun je ze bovendien tot op hoge leeftijd blijven beoefenen. Met wat training heb je de verschillende spelsoorten – zoals carambole, snooker, pool en driebanden – vlot onder de knie. Bijkomend voordeel: biljartwedstrijden gaan altijd door, ook als het slecht weer is.

Volkssport

Biljarten was vroeger een sport voor de elite. Pas in de negentiende eeuw werd het een volkssport. De Engelsen en Fransen ruziën al eeuwenlang over waar de wieg van de biljartsport stond. Waarschijnlijk is het Engelse Pall Mall, een spel dat lijkt op het hedendaagse croquet, de voorloper van biljarten.

Meer weten?

Wil je op wedstrijdniveau biljarten, dan moet je lid zijn van een bij de KNBB aangesloten vereniging. In de rechterkolom vind je een vereniging bij jou in de buurt.

Sportdisciplines