Met welke oefening train je wat: lunges

De lunge geldt samen met de squat als de meest effectieve oefening voor je onderlichaam. Van het doen van lunges, een oefening die je uitvoert met in beide handen een gewicht, krijg je met name sterkere beenspieren. Ook pak je bij deze oefening je hamstrings, je kuiten en je billen mee.

Betere balans

Maar lunges zijn niet alleen goed om je spieren sterker te maken, je werkt door het uitvoeren van deze oefening ook aan je rompstabiliteit. Daardoor krijg je een beter gevoel voor evenwicht en daarmee ook een betere balans.

Slanker

Dat laatste is ook de reden dat lunges vaak onderdeel zijn van een groepsles. Een van de voordelen van een betere balans is dat je houding daardoor ook beter wordt. Als gevolg daarvan oog je automatisch slanker zonder dat je daarvoor extra moeite hoeft te doen.

Walking lunges

Wil je niet alleen sterke en slanke benen, maar ook werken aan je conditie? Doe dan walking lunges, een cardio-oefening waarbij je voor de uitvoering niet op dezelfde plek blijft staan, maar afwisselend met je rechter- en linkerbeen een grote stap naar voren maakt. Het op deze manier doen van lunges is ook nog eens extra goed om te werken aan je evenwicht.

Meer varianten

Een andere variant die goed is voor je conditie is de lunge jump. Hierbij maak je vanuit de diepe stand van de lunge een sprong omhoog en wissel je terwijl je in de lucht bent van benen. En bij de lunge twist beweeg je na het zetten van een stap met je middel opzij, om zo ook je buikspieren te trainen.

Lunge challenge

Zoek je een goede stok achter de deur om een langere tijd aan je beenspieren te werken? Doe dan een 30-dagenchallenge waarbij je begint met 5 lunges per dag en dit in een maand tijd opbouwt naar 150 lunges per dag.

Bronnen: Fitsociety.nl, Girlscene.nl en Sport.infonu.nl

Foto: Shutterstock

Publicatiedatum: 04-05-2018