Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

De ananas is erg populair bij ons, maar we moeten het wel van ver halen. In Europa is ooit geprobeerd zelf ananas te verbouwen, maar dat mislukte al snel. Voor het telen van deze vrucht heb je een warm klimaat nodig zoals in Thailand, China, de Filipijnen, Hawaii, Mexico en Brazilië.

Water

Ananas is rijk aan gezonde voedingsstoffen als vitamine C, mangaan, koper en foliumzuur. Verse ananas bevat weinig calorieën: 50 per 100 gram, wat neerkomt op 83 calorieën per portie van 165 gram. Ananas bestaat voor het grootste deel uit water (86 %). Als je het dus na het sporten eet, breng je ook je vochtbalans weer op orde.

Fructose

Verder bevat 100 gram ananas 13 % koolhydraten. In een portie ananas zitten 21,7 gram koolhydraten en 2,3 gram vezels. Die vezels zijn ook grotendeels oplosbaar. Hoewel de koolhydraten vooral bestaan uit suikers als fructose en glucose heeft ananas geen grote invloed op de bloedsuikerspiegel bij gezonde mensen.

Afvallen met ananas

Doordat ananas weinig calorieën bevat past het in een gezond dieet. Toch moet je ook niet te veel ananas eten als je wil afvallen. Suikers als fructose wil je namelijk liever beperken als je wil afvallen.

Bronnen: Isditwelgezond.nl, Puurfiguur.nl

Foto: Shutterstock

  • Datum: 17-05-2018
#Voedingsstoffen #Vitamines #Gezondheid

Lees ook