Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Een partijtje voetbal of een potje tafeltennis op de camping zijn voorbeelden van activiteiten die normaal gesproken gedekt worden met een basisreisverzekering. Maar ben jij van het ruige werk, dan is het aan te raden vooraf na te gaan of jouw verzekeraar onvoorziene kosten vergoedt die voortkomen uit het beoefenen van de sport. Staat jouw activiteit op de lijst van ‘bijzondere sporten’, dan is het zeer het overwegen waard om je hiervoor apart te verzekeren.

Wat zijn bijzondere sporten?

Elke verzekeraar hanteert een eigen lijstje met wat zij verstaan onder een bijzondere of extreme sport. Over het algemeen zijn dit sporten die extra risico’s met zich meebrengen. Denk aan bergbeklimmen, raften, abseilen en parachutespringen.

Met een speciale dekking voor bijzondere sporten wordt schade of diefstal van jouw uitrusting en eventuele huur van een vervangende uitrusting verzekerd. Ook kosten die je maakt vanwege ziekte (denk aan een excursie die je vooraf hebt betaald) zijn in veel gevallen gedekt. Daarnaast worden onvoorziene uitgaven zoals bijvoorbeeld een gipsvlucht of een reddingsactie vergoed. Ook hiervoor geldt dat elke verzekeraar zijn eigen pakket samenstelt. Let er wel op dat medische kosten niet inbegrepen zijn. Hiervoor dient je apart een dekking af te sluiten.

In de meeste gevallen zijn de kosten voor de dekking bijzondere sporten niet hoger dan € 2,- per dag. De verzekering is geldig in heel Europa, alsmede ook de eilandengroepen de Azoren, Madeira en de Canarische Eilanden. Veel verzekeraars zien de niet-Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee ook als Europa. Dit zijn de landen Algerije, Egypte, Israël, Libanon, Libië, Marokko, Syrië, Tunesië en heel Turkije. Ga je buiten Europa op vakantie? Let er dan op dat jouw verzekering werelddekkend is.

  • Datum: 14-05-2018
#Financiën #Gezondheid #Sport.nl #Tipsenadvies

Lees ook