Zo verlaag je je handicap met de Golf.nl-app

Je handicap vertelt hoe goed jij bent als golfer. Daarbij geldt het principe: hoe lager, hoe beter. Heb jij een handicap 7, dan ben je dus een betere speler dan iemand die handicap 11 heeft. 

Rekensom

Het leuke van deze handicaps is dat het daardoor makkelijker mogelijk is om te spelen tegen golfers die een hoger of een lager niveau hebben dan jij. Waar dat in veel sporten al snel oneerlijk zou worden, kun je bij golf een simpele rekensom maken. Met een handicap van 7 speel je een ronde die uit achttien holes bestaat gemiddeld zeven slagen boven par. Met een handicap van 11 doe je dat gemiddeld elf slagen boven par. Zo kun je aan het einde van een rondje golf uitrekenen wie het dichtst bij zijn normale gemiddelde is gekomen en dus het beste gespeeld heeft.

Beginnende golfer

Als beginnende golfer volg je eerst een aantal lessen om de sport en de bijbehorende regels onder de knie te krijgen. Na een tijdje kun je een NGF-Golfbaanpermissie behalen en vervolgens doe je een zogenaamd golfregelexamen, waarna je begint met een handicap van 54. Door daarna regelmatig te spelen, en daardoor als vanzelf beter te worden, kun je jouw handicap omlaag brengen.

Golfapp

Een handig extra hulpmiddel daarvoor is de app Golf.nl. Om het optimale uit deze app te halen, krijg je van de redactie van de website Golf.nl een aantal tips. Eén daarvan is om zo vaak als je maar kunt de baan op te gaan. Je kunt op de drivingrange je swing blijven oefenen tot hij helemaal perfect is, maar je wordt pas echt een goede golfer door in de praktijk te oefenen.

Alle weersomstandigheden

Het is heerlijk om een balletje te slaan als de zon schijnt en de baan droog is, maar ga ook golfen als het bijvoorbeeld koud is of hard waait. Juist in deze wat lastigere weersomstandigheden word je extra uitgedaagd om goed te spelen en leer je het meest. Ga ook eens op een andere baan spelen dan die van je eigen club of vereniging. Zo word je nog flexibeler én beter.

Betere spelers

Verliezen vindt niemand leuk, maar ook daar leer je veel van. Vraag daarom regelmatig aan spelers die beter zijn dan jij of ze met jou de baan op willen. Het daagt je uit om nog geconcentreerder te zijn en om te werken aan je minder goede punten. Ken je zelf niet veel spelers die beter zijn dan jij, sluit je dan aan bij een vereniging om ze te leren kennen. 

Spanning

Als goede golfer moet je ook om kunnen gaan met spanning. Hoe beter jij daarmee overweg kunt, hoe meer vertrouwen je krijgt. Een leuke manier om een beetje spanning te creëren, is door iets op het spel te zetten: bijvoorbeeld dat de verliezer de winnaar na afloop op een drankje trakteert.

Vergelijken

Tot slot: als je regelmatig golft en je handicap via de app Golf.nl goed bijhoudt, dan heeft je handicap veel meer waarde. Ook is het een leuke manier om scores te vergelijken met vrienden en met andere golfers en om bij te houden of je jezelf verbetert. Wil je de app downloaden, doe dat dan via GOLF.NL/App. 

Bronnen: Golf.nl en Golf.nl/zelf-golfen

Foto: Shutterstock

Publicatiedatum: 15-04-2018