6 goede redenen om te kiezen voor kanovaren

1. Beter uithoudingsvermogen

Kanovaren doe je lekker op je eigen tempo. Hoe vaker je traint, hoe beter je het peddelen onder de knie krijgt en hoe sneller je je door het water kunt verplaatsen. Zo krijg je geleidelijk een steeds beter uithoudingsvermogen.

2. Sterkere spieren

Tijdens het peddelen in je kano of kajak train je verschillende spieren. Niet alleen je armspieren, maar ook de spieren in je borst, je schouders, je buik en je benen zijn aan het werk. Terwijl jij je boot goed door het water loodst, werk je bovendien aan een sterkere core, oftewel aan sterkere spieren rond je romp. Zo wordt je hele lichaam sterker.

3. Goed voor je buikspieren

We noemden ze net al bij de tweede reden om te gaan kanovaren, maar ze verdienen het om extra uitgelicht te worden: je buikspieren. Omdat je tijdens het varen constant je peddel van de ene naar de andere kant beweegt, is het een heel effectieve training voor als je graag een platte(re) buik wilt. Daar kunnen geen honderd sit-ups tegenop.

4. Minder stress

Van lekker op het water zijn word je rustig en ga je vanzelf ontspannen. Dat komt niet alleen door het rustgevende geluid van het water, ook de frisse lucht om je heen en de natuurlijke omgeving doen je goed. Bovendien is het peddelen in je kano een rustgevende, bijna meditatieve vorm van bewegen.

5. Goed voor je hart

Kanovaren kun je vergelijken met verschillende vormen van cardiotraining. Daardoor is het een sport waar je niet alleen sterkere spieren van krijgt, maar waardoor ook je hart in goede conditie blijft.

6. Fitter in je hoofd

Van het varen in een kano of kajak word je niet alleen fysiek sterker, het is ook goed voor je mentale gezondheid. Terwijl je aan het peddelen bent, komen er namelijk stofjes vrij die je meer eigenwaarde, vertrouwen en een goed humeur geven, en er ook nog voor zorgen dat je je gewoon goed voelt.

 

Redenen genoeg om gewoon eens een proeftochtje in een kano of kajak te maken!

 

Bron: Twitter

Foto: Shutterstock

Publicatiedatum: 14-03-2018