Tenniskids: nu ook voor kinderen vanaf vier jaar

Tenniskids is een leuk programma van tennisbond KNLTB waarin kinderen de eerste fijne kneepjes leren van het omgaan met een racket, een bal en een tegenstander. De afgelopen jaren konden kinderen al vanaf de leeftijd van zes jaar meedoen aan Tenniskids

Klein racket, grotere bal

De groepen bij Tenniskids hebben verschillende kleuren. Kinderen vanaf zes jaar komen samen met leeftijdsgenootjes terecht in de rode groep. Daarin speel je op een miniveldje met een klein racket en een iets grotere en zachtere bal dan de normale tennisbal. Je leert in deze groep echt de eerste beginselen van het tennis.

Plezier en samenspel

Het leuke is dat je in deze groep al heel snel wedstrijdjes spelt en ook razendsnel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maakt. Alles draait bij Tenniskids namelijk om plezier en samenspel. Door het spelen van die wedstrijdjes krijg je ook op een leuke manier de goede techniek onder de knie.

Groep Oranje

Ben je iets ouder, dan kom je terecht in de groep Oranje en wordt de baan iets groter. Doordat ook je leeftijdsgenootjes doorgaan naar de volgende groep, blijf je lekker samen met vriendjes en vriendinnetjes spelen. Je leert nieuwe slagen en technieken, zodat je daarna klaar bent om te tennissen op een grote baan.

Groep Groen

Als je toe bent aan een volgende stap, dan ga je over naar groep Groen. Dat is meestal als je tien of elf jaar bent. Hier speel je voor het eerst op een grote baan en werk je nog steeds aan het verbeteren van je techniek en tactiek en het bewegen op de baan. De wedstrijdjes duren nu langer en je speelt met een groene bal die wat langzamer is dan de ‘gewone’ tennisbal. Aan het einde van je periode in groep Groen ben je helemaal klaar om met een echte gele tennisbal op een grote baan te gaan spelen.

Wedstrijdprogramma

Bij Tenniskids hoort ook een leuk wedstrijdprogramma, waarin je je net een echte toptennisser voelt. Dit programma heet voor de jongste spelers namelijk de World Tour – net als voor de profspelers. Voor de tennissers die iets ouder zijn is er de Groene Competitie. Er zijn in totaal elf wedstrijddagen per jaar, steeds gekoppeld aan een andere wereldstad waar ook toppers als Roger Federer, Rafael Nadal, Kiki Bertens en Robin Haase spelen.

Nieuw: groep Blauw

Het leuke is dat er sinds kort nóg een groep is toegevoegd aan Tenniskids, namelijk groep Blauw, speciaal gericht op kinderen van vier en vijf jaar. Je doet in deze groep oefeningen om te leren hoe je je op de tennisbaan kunt bewegen en hoe je omgaat met de bal en met een racket. Bij Tenniskids Blauw wordt er nog geen competitie gespeeld, het gaat vooral om rustig leren en plezier maken.

Meedoen aan Tenniskids

Inmiddels doen meer dan duizend tennisclubs in Nederland mee aan Tenniskids. Ook gaan steeds meer verenigingen Tenniskids Blauw aanbieden. Vraag er maar eens naar bij een tennisvereniging bij jou in de buurt of zoek online naar een Tenniskidsvereniging.

Bronnen: Tenniskids.nl en Centrecourt.nl

Foto: Shutterstock

Publicatiedatum: 09-02-2018