Streethockey: leuk en laagdrempelig

Streethockey is een sport voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar en wordt gehouden op de Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds die je misschien al kent uit het voetbal en het tennis. Tijdens een periode van zes weken kun je wekelijks meedoen aan één of twee trainingen van minimaal één uur.

Gaaf eindtoernooi

In de lessen maak je kennis met de hockeysport en werk je samen met je medespelers toe naar een gaaf eindtoernooi: het NK Streethockey. Dit is een finale waar teams die bestaan uit zowel jongens als meisjes aan meedoen. De teams komen onder andere uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en Arnhem.

Eer van de stad

Zijn er in jouw stad meerdere locaties waar je streethockey kunt spelen? Dan kan het ook zo zijn dat je eerst een lokale finale speelt en dat de winnaar daarvan mee mag doen aan het NK Streethockey om de eer van de stad daar hoog te houden.

Gratis materiaal

Wanneer het streethockeyseizoen precies begint, is per stad verschillend, maar globaal loopt het van half april tot eind oktober, met vaak in de zomer een alternatief programma. Wil je meedoen, dan hoef je zelf geen stick of ander materiaal aan te schaffen. Per locatie zijn er zestien streethockeysticks, zestien hockeyballen, zestien hesjes en een tas die gratis beschikbaar worden gesteld.

Streethockey in jouw buurt

Ga een keer langs bij het Cruyff Court of de Krajicek Playground in jouw buurt om te checken of er streethockeylessen worden gegeven en op welke dag die zijn. Een overzicht van Cruyff Courts in heel Nederland vind je hier. En hier kun je zoeken naar een Krajicek Playground in jouw omgeving.

Bronnen: Hockey.nl en KNHB.nl

Foto: Shutterstock

Publicatiedatum: 16-02-2018