Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Banenzwemmers en triatleten die onder begeleiding willen zwemmen staan centraal in de SwimGym, het nieuwe zwembad in Amsterdam dat straks zeven dagen per week van 6.30 tot 22.00 uur geopend is. Alleen als je lid bent mag je er naar binnen. Het bad is speciaal ontworpen om in te trainen en banen te zwemmen. Het heeft de olympische lengte van vijftig meter en is twee banen breed.

Elk niveau

De SwimGym is open voor zwemmers van elk niveau, van beginnende borstcrawlzwemmers tot doorgewinterde triatleten en openwaterzwemmers en iedereen die daartussenin zit. Je hoeft dus geen topzwemmer te zijn om er te mogen trainen. De work-outs worden op verschillende niveaus gegeven en als je gewoon je eigen banen wilt zwemmen kan dat ook.

Uitdagende work-outs

De SwimGym is het eerste zwemconcept in Nederland dat banenzwemmen, zwemtrainingen en fitness combineert. “Onze coaches hebben zelf op topniveau gezwommen en gebruiken methodes uit het wedstrijdzwemmen om onze leden conditioneel en technisch te trainen”, vertelt Johan. “Elke dag bieden we uitdagende work-outs aan en er is voldoende ruimte om zelfstandig te zwemmen.” 

Ongestoord trainen

Baantjes zwemmen kun je natuurlijk in elk zwembad doen, maar echt ongestoord trainen is er als serieuze zwemmer vaak lastig, omdat er ook veel recreatieve sporters in het water zijn. In de SwimGym zijn er zogenaamde LAPS-uren gereserveerd die exclusief bedoeld zijn om baantjes te trekken.

Workout inplannen

Johan wil daarnaast in de SwimGym ook meer beleving en flexibiliteit bieden aan de leden. “Het zwembad wordt gerund als een fitnessclub, waar je op elk moment van de dag, zeven dagen per week, verschillende trainingsvormen kan beoefenen. Leden kunnen via een handige SwimGym-app zelf hun work-out inplannen. Dat is een primeur binnen de zwemsport.”

Swim of the Day

Voorbeelden van de work-outs die je straks in de SwimGym kunt volgen, zijn conditietraining tijdens de zogenaamde Swim of the Day, borstcrawltraining, skilltraining om je algemene zwemtechniek te verbeteren, personal training waarbij je ook opnames onder water kunt laten maken om je techniek te analyseren en triatlonbegeleiding.

Lidmaatschap

De SwimGym komt naast de Vondelgym Oost van Arie Boomsma. In de toekomst gaan de twee gyms nauw samenwerken. Wil jij je alvast inschrijven voor een lidmaatschap van de SwimGym? Dat kan hier. Je kunt er op deze pagina ook voor kiezen om eerst even kennis te maken tijdens een Try Out.

Bronnen: Zwembadbranche.nl en SwimGym.nl

Foto: Shutterstock

  • Datum: 23-01-2018
#Bewegen

Lees ook