Rocycling: een feestje op de fiets

Lekker een uurtje het maximale geven tijdens een spinningles is inmiddels zo ingeburgerd in de sportschool dat het voor trendy sporters te gewoontjes is geworden. Rocycling is niet alleen een extra pittige variant van spinning, ook de totaalbeleving is bij deze sport belangrijk: inclusief kaarslicht, positieve energie en muziek die speciaal door de instructeur is uitgezocht.

Push-ups op het stuur

45 of 60 minuten lang train je bij rocycling je hele lichaam. Dus niet alleen je beenspieren en je conditie, maar ook je core en je bovenlichaam. Voor dat laatste gebruik je lichte gewichtjes en doe je push-ups op het stuur van je fiets, om de les vervolgens af te sluiten met het stretchen van je hele lichaam, van je hoofd tot aan je tenen.

Playlist

Voor elke les stelt de instructeur een eigen playlist samen, die helemaal past bij de work-out die je gaat doen. Het ene moment fiets je op de beats van Beyoncé, het andere moment motiveert Ed Sheeran of ACDC je om het maximale uit de training te halen. Om de work-out extra sfeervol te maken, fiets je bij kaarslicht.

Endorfine

Tijdens je rocycling work-out maakt je lichaam volgens de instructeurs zo veel endorfine aan dat je je gedachten bij niets anders kunt houden dan bij de training. Ook beloven zij je dat de les voor zowel beginnende spinners als voor doorgewinterde fietsers goed te volgen is.

Fietsoutfit

Op dit fietsfeestje kies je zelf je outfit uit: het is aan te raden om een korte (sport)broek en een T-shirt te dragen, maar je kunt ook iets anders aantrekken. Fietsschoenen waarmee je goed vastzit op de spinningfiets staan op locatie voor je klaar, net als een flesje water: en reken maar dat je dat water nodig hebt.

Hippe plek

Rocycling is niet alleen een heel trendy nieuwe tak van sport, je kunt de lessen ook nog eens volgen op een van de meest hippe plekken van Amsterdam, bovenin de A’dam Toren. Binnenkort kun je ook rocyclen op een locatie aan de Zuidas in Amsterdam. Tot nu toe kun je alleen rocycling in de hoofdstad. Bekijk de video voor een impressie.

 

  

Bron: Rocyclestudios.com

Foto: Shutterstock

 

Publicatiedatum: 16-01-2018