Figure running: creatief hardlopen

Lekker buiten spelen, creatief bezig zijn en nieuwe plekken ontdekken terwijl je ook nog eens fit wordt: in het kort is dat wat figure running inhoudt. Terwijl je aan het lopen bent, is het de kunst om zo mooi mogelijke figuren te maken.

Gps

Hoe werkt dat dan precies? Om aan figure running te kunnen doen, heb je een gps-tracker, een gps-horloge of je smartphone nodig, plus een app waarmee je jouw training vast kunt leggen, zoals de speciale FigureRunning-app, Runkeeper of Nike+.

Vorm van een hart

Vervolgens is het de kunst om de omgeving waar je gaat lopen goed te bestuderen. Hoe kun jij je trainingsronde zó samenstellen dat je route bijvoorbeeld de vorm heeft van een hart, een taart, je naam of een konijn? Loop naar het beginpunt van de tekening die jij gaat maken en begin daar met het vastleggen van je route. Gebruik je hiervoor de FigureRunning-app, dan kies je bij de start een gekleurd potlood om het tekenen te laten beginnen.

Even checken

Nogmaals: snelheid is bij figure running niet belangrijk. Neem gedurende je training dus gerust af en toe de tijd om stil te staan en te checken hoe jij kunst aan het creëren bent. In de FigureRunning-app heb je ook de mogelijkheid om de functie ‘no pencil’ of ‘invisible lines’ tijdelijk aan te zetten, bijvoorbeeld als je van het ene konijnenoor naar het andere loopt, of de optie ‘eraser’ om lijnen te verwijderen die je niet had willen tekenen.

Plezier

Vergeet vooral niet om plezier te hebben: jij bent zelf een lopend potlood en dat is toch wel heel bijzonder. Ben je klaar met je tekening, sla ‘m dan op in je fotoalbum en upload je tekening naar FigureRunning, Nike of Runkeeper of deel ‘m met je vrienden op Facebook of Instagram.

Concept

Je kunt de tekening die je aan het maken bent ook opslaan als concept terwijl je aan het trainen bent. Raakt je batterij bijna leeg of begin je moe te worden, dan heb je zo de kans om je tekening tijdens je volgende training af te maken.

Vergeet je warming-up niet

Vergeet verder niet om een goede warming-up te doen. Ook al draait het bij figure running niet om fysiek het maximale uit jezelf halen, je bent toch lekker actief bezig. Het blijft dus wel belangrijk om je spieren goed op te warmen voor je aan je creatieve training begint.

Blijf op de lijn

Wat er ook gebeurt: blijf altijd de lijn volgen van de tekening die je wilt maken. Dat kan misschien ook betekenen dat je vijf rondjes op ongeveer dezelfde plek rent of dat je door de bosjes moet lopen en dat mensen je raar aankijken. Maar laat je daardoor niet weerhouden: het creatieve resultaat van jouw figure run is het enige dat telt. 

Ereplaats

Ben je echt heel goed in figure running? Stuur jouw tekeningen dan ook naar mydrawing@figurerunning.com of stuur ze in via de bijbehorende app. Je krijgt dan een ereplaatsje op de FigureRun-blog en kunt zelfs in de galerij FigureRun of the week komen te staan. 

Bron: Figurerunning.com

Foto: Shutterstock

Publicatiedatum: 12-01-2018