Speel een potje urban hockey bij de EK hockey

Tijdens de Rabo EuroHockey Championships 2017, zoals de EK hockey officieel heten, kun je namelijk niet alleen genieten van topsport, maar ook een bezoek brengen aan de zogenaamde Urban City: het Olympiaplein in Amsterdam dat helemaal in hockeysfeer omgedoopt wordt.

Sportief uitdagen

De Urban City is geopend van 21 tot en met 25 augustus van 11.00 tot 15.00 uur. De toegang is gratis en het is leuk om samen met je hele gezin of familie of met een groep vrienden te komen, om elkaar vervolgens op een sportieve manier uit te dagen.

Stoere hockeyvariant

Een van de spectaculaire sporten die in de Urban City op het programma staat is urban hockey: een uitdagende en stoere hockeyvariant die je op straat of op een pleintje of veldje speelt. Met gave tricks, battles en challenges neem je het op tegen je vrienden, familieleden of tegen jezelf. 

Workshops

Naast urban hockey kun je in de Urban City ook allerlei andere sporten uitproberen, bijvoorbeeld streetbasketbal. Ben je nog niet bekend met een sport die je leuk lijkt, dan kun je ook meedoen aan een workshop. En wil je even bijkomen van het sporten? Geniet dan van Urban Music, Art en Video of neem een kijkje bij de Food zones.

Amerikaanse pendelbus

Om je op een originele manier door Amsterdam te vervoeren, rijdt er een gratis American schoolbus als pendelbus tussen het EK hockey-terrein en de Urban City. Zo kun je het actief sporten makkelijk afwisselen met het bezoeken van de wedstrijden van de EK.

Bron: Eurohockeychampionships2017.nl

 

Publicatiedatum: 09-08-2017