Kom naar de Oranje Virtual Reality Experience tijdens het EK hockey

Speciaal voor de Rabo EuroHockey Championships 2017, zoals het EK hockey officieel heet, heeft hockeybond KNHB samen met Appmanschap een Virtual Reality Experience ontwikkeld. Daar kun je als fan tijdens het toernooi een virtueel kijkje nemen in de kleedkamer van het Nederlands elftal Dames en Heren.

Virtuele kleedkamer

Je krijgt toegang tot de virtuele kleedkamer van het Wagenerstadion door een Virtual Reality-bril op te zetten. Vervolgens zie je hoe internationals Marloes Keetels en Billy Bakker zich voorbereiden op hun wedstrijd.

Zelf hockeyen

De virtuele kleedkamer lijkt als twee druppels water op de echte kleedkamer van het Wagenestadion. Je kunt er rondlopen, virtuele attributen oppakken en ook hockeyen met een virtuele bal. Als afsluiting van je bezoek aan de kleedkamer ga je op de foto met de virtuele Marloes of Billy.

Scoren

“Je krijgt een hockeystick vast en dan kun je hockeyen”, vertelt Marloes. “Je kunt zelfs gaan scoren. Je kunt de douche aanzetten. Je kunt allerlei dingen oppakken, dus het is echt alsof je gewoon in een kleedkamer rondloopt. Hier moet je echt naartoe. De hele ervaring op zich is gewoon te gek.”

Mixed Reality

Om deze gave virtuele ervaring te kunnen realiseren, heeft Appmanschap verschillende nieuwe technieken gebruikt. Zo is van zowel Marloes als Billy in Duitsland een fotorealistisch 3D-model gemaakt. Door de combinatie van realistisch beeld en geluid, plus de mogelijkheid om ook echt te kunnen hockeyen in de virtuele wereld en een foto te maken met de virtuele Marloes of Billy, is het eigenlijk geen Virtual Reality, maar een nieuwe ervaring die ook wel Mixed Reality heet.

Kom naar Amsterdam

Wil je zelf een kijkje komen nemen in de virtuele hockeykleedkamer? Kom dan naar het EK hockey in Amsterdam, dat afgelopen vrijdag is begonnen en nog duurt tot en met zondag 27 augustus. Je vindt de Virtual Reality Experience in de speciale OranjeHockey-stand direct naast de nieuwe hoofdtribune van het stadion.

Virtual Reality Experience online

Wil je online al iets zien van de Oranje Virtual Reality Experience? Kijk dan het volgende filmpje.

.

Publicatiedatum: 22-08-2017