Houben Worstenbrood en Papendal ontwikkelen Sportenbroodje

Worstenbroodjes zijn niet alleen geliefd, ze scoren ook hoog op de ranglijst van snacks die veel calorieën bevatten. In één worstenbroodje zitten 287 calorieën, en daarmee is het vergelijkbaar met een tompouce of met een portie poffertjes met boter en suiker.

Gezonder broodje

Erik te Velthuis, chef-kok en manager van het Topsportrestaurant op Sportcentrum Papendal, en Bart Houben van Houben Worstenbrood besloten daarom de handen ineen te slaan. Zij hebben het recept van het klassieke worstenbroodje zó aangepast dat er een gezonder broodje is ontstaan.

Eiwitten

Het resultaat is een broodje met een gezonder brooddeeg en een vulling op basis van kip. Het Sportenbroodje bevat 20 gram eiwitten en een goede kwaliteit koolhydraten. Daardoor is het niet alleen een lekker tussendoortje of onderdeel van de maaltijd, maar ook een goed voedingsproduct om te herstellen van een training.

Sportkantines

De topsporters die trainen op Sportcentrum Papendal kunnen het broodje nu al eten, maar het is de bedoeling dat dit binnenkort ook voor jou geldt. Houben Worstenbrood wil het broodje namelijk ook beschikbaar gaan maken in sport- en schoolkantines.

Goud op je bord

Vind je het leuk om nog meer te weten te komen over wat voor gezonde en lekkere maaltijden en tussendoortjes topsporters eten en wat hun favoriete gerechten zijn? Binnenkort komt deel 2 uit van het boek Goud op je bord, met niet alleen tientallen recepten van verantwoorde, lekkere en makkelijk te maken gerechten, maar ook interviews met topsporters als Dirk Kuijt, Epke Zonderland, Ferry Weertman en Marit Bouwmeester.

Foto: NOC*NSF

Publicatiedatum: 28-08-2017