Ballonfiësta Barneveld: een bijzondere belevenis

Bij ballonvaren denk je waarschijnlijk als eerste aan een zwoele zomeravond waarop je zo’n mooi gekleurde ballon over ziet komen, of aan een leuk uitje om zelf eens te ondernemen. Maar ballonvaren is ook serieuze topsport, inclusief wedstrijden, waaronder in september elk jaar een Europees kampioenschap.

Bijzonder ballonevenement

Een bijzonder ballonevenement in Nederland is de Ballonfiësta Barneveld, die dit jaar alweer voor de 35ste keer gehouden wordt, van woensdag 16 tot en met zaterdag 19 augustus. Alleen al het bij elkaar zien van zo veel heteluchtballonnen, waar je ook nog eens dichtbij mag komen, is al een belevenis op zich, maar daar blijft het niet bij.

De lucht in

Stuk voor stuk worden tijdens de Ballonfiësta meer dan dertig grote luchtballonnen opgeblazen en vervolgens omhooggetrokken om de lucht in te gaan. Langzaam komt de mand los van de grond en stijgt de luchtballon met zijn piloot op tot boven de bomen.

Legershow en clowns

Als de ballonnen op pad zijn gegaan, kun jij als bezoeker genieten van andere activiteiten, zoals van een ‘legershow’ met onder meer moderne en klassieke legervoertuigen en van clowns die graag door jou geholpen willen worden om ook de lucht in te gaan.

Nightglow

Het meest spectaculaire onderdeel van de avond wordt voor het laatst bewaard: de Nightglow, waarvan de voorbereidingen elke avond om 21.30 uur beginnen. Een aantal ballonnen komt daarbij het veld weer op. Daarna begint om 22.00 uur een bijzondere lasershow waarbij de ballonnen op de tonen van de muziek verlicht worden.

Prachtig gezicht

Bij de Nightglow is het al donker. Er staan ongeveer zeven tot acht ballonnen op een rijtje. Op het ritme van de muziek gaan de branders aan, terwijl de lasers verspringen over de ballonnen. Een zacht oranje licht zorgt samen met het geluid van de branders en de muziek voor een prachtig gezicht en een bijzondere sfeer.

Naar de Ballonfiësta Barneveld

Wil jij dit zelf meemaken en deze week bij de Ballonfiësta Barneveld zijn? Elke dag begint het programma om 17.30 uur. Kaartjes kun je alleen kopen op het terrein van het evenement, waarbij er dagelijks een verloting is waarvan de winnaar meteen mee mag in een van de ballonnen. Kijk voor alle informatie op de website van de Ballonfiësta Barneveld.

Bronnen: Ballonfiësta Barneveld en Crowdsport.nl

Foto: Ballonfiësta Barneveld

Publicatiedatum: 15-08-2017