Boek vrouwenvoetbal gepresenteerd aan vooravond EK

Het boek ‘Vrouwenvoetbal in Nederland: Spiegel en Katalysator van Maatschappelijke Verandering’, dat vanavond wordt gepresenteerd, biedt inzicht in en uitleg over de positie van de sport in onze maatschappij en de manier waarop mensen toen en nu naar de sport kijken.

Gasten

Het vrouwenvoetbal op zich is gegroeid. Wie had vijftig jaar geleden immers gedacht dat de Oranje-leeuwinnen in 2017 in Utrecht het EK voor vrouwen zouden openen? Maar ook de beeldvorming van de sport heeft een ontwikkeling doorgemaakt. Redacteuren Martine Prange en Martijn Oosterbaan leiden bezoekers van de boekpresentatie in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam door de bevindingen van hun onderzoek.

En ook Agnes Elling, onderzoeker gespecialiseerd in sport en beeldvorming, voetbalster Tessel Middag en Sarita Bajnath, initiatiefnemer van een petitie voor huldiging van de Ajaxvrouwen, schuiven aan voor een gesprek. Het eerste exemplaar van het boek wordt door Atria directeur Renée Römkens overhandigd aan hét boegbeeld van het Nederlandse vrouwenvoetbal: Daphne Koster.

Aanwezig

Na afloop van de gesprekken en de overhandiging van de eerste editie van het boek, is natuurlijk alle gelegenheid voor een hapje en een drankje. De avond aan de Amsterdamse Piet Heinkade 179 begint om 19.30 uur en de toegang is gratis! Wil je erbij zijn? Meld je dan wel even aan via de website van Pakhuis de Zwijger.

Bron: Atria.nl

Publicatiedatum: 13-07-2017