Word bergkoning(in) van Rotterdam!

Op zondagochtend 11 juni kun je namelijk in aanmerking komen voor de titel ‘Bergkoning(in) van Rotterdam’ en daarmee de felbegeerde Rotterdamse bolletjestrui in ontvangst nemen. Daarvoor zul je als snelste de klimtijdrit naar de ‘top’ van de Mont Thornico moeten afleggen, de enige ‘berg’ in het centrum van Rotterdam.

Echte klimtijdrit

Hoewel deze Rotterdamse ‘berg’ – in werkelijkheid het dak van de parkeergarage van het Thornico Building – het qua hoogte moet afleggen tegen de Alpe d’Huez, doet de organisatie er alles aan om de sfeer van een echte klimtijdrit te creëren. Zo is er een officiële tijdsregistratie, een finishboog en zijn er echte rondemissen.

Zestien bochten

Omdat de klimtijdrit maar 700 meter lang is, kun je je er makkelijk op verkijken. Maar wees gewaarschuwd: het parkeerdak is 21 meter hoog, de route telt zestien bochten en heeft een stijgingspercentage van ongeveer drie procent.

Bolletjestrui

Je gaat tijdens de klimtijdrit om de beurt van start, met een pauze van dertig seconden tussen de deelnemers. Voor de winnaars – één bij de heren en één bij de dames – is er een bokaal én een heuse bolletjestrui, die worden uitgereikt door een coryfee. Na afloop kun je gratis mee met Peloton Katendrecht, voor een toertocht naar de kust om het zuur uit je benen te fietsen.

Schrijf je in!

Durf jij de uitdaging aan? Schrijf je dan in voor de Klimtijdrit Mont Thornico op de website van de Rotterdamse Dakendagen. De eerste deelnemer gaat op zondagochtend 11 juni om 9 uur van start en de klimtijdrit duurt tot ongeveer half 12. Voor je deelname betaal je 10 euro, inclusief Dakpas waarmee je het hele weekend onbeperkt toegang hebt tot de open daken. Je mag uiteraard ook alleen komen aanmoedigen, dat is helemaal gratis.

 

Bron en foto: Rotterdamsedakendagen.nl

Foto: Rotterdamse Dakendagen/Frank Hanswijk

Publicatiedatum: 05-06-2017