Span je in voor de strijd tegen MS tijdens ArenA MoveS

ArenA MoveS is het grootste sportevenement in de strijd tegen MS. Verschillende sporten komen samen met de beats van internationale dj’s zoals Joshua Walter en Julian Jordan die je oppeppen om het maximale uit jezelf te halen. De grootste uitdaging van ArenA MoveS is het beklimmen van de vele trappen die het voetbalstadion telt. Er zijn parcoursen van 700, 1.500, 3.000 en 6.500 treden die je op 25 juni kunt bedwingen.

Bootcamp, kickboksen of straatvoetbal

Daarnaast zijn er ook andere sportieve activiteiten, zoals een bootcamples van Jens Olde Kalter, personal trainer en de oprichter van Bootcamp Nederland, een Double Trouble-training van kickbokser Robby Nelson, een spinning work-out en de kans om het team van straatvoetballegende Edward van Gils – dat samen met topvoetballer Ronaldinho de wereld overvliegt – uit te dagen voor een 1-op-1-potje of om mee te doen aan het knock-outtoernooi.

Extreme sports

Is dit voor jou nog niet spectaculair genoeg? Dan kun je je ook lekker uitleven bij verschillende extreme sports, zoals in een skate-arena inclusief bump to bump en miniramp. Je oefent hier samen met een team van professionele skaters op je kick- en heelflips. Ga je liever de hoogte in, dan kun je terecht bij een 7,5 meter hoge klimmuur.

Iedereen kan meedoen

Dat je tijdens ArenA MoveS verschillende avontuurlijke sporten kunt beoefenen, betekent niet dat dit evenement alleen voor waaghalzen en topfitte atleten is. Iedereen kan meedoen, ook als je minder fit bent, minder in staat om te trainen of als je door MS niet zo makkelijk kunt bewegen als je wilt. Zoals de organisatie zegt: wat voor de één vijf treden zijn, is voor een ander het parcours van 6.500 treden.

Krachten bundelen

Medeoprichter van ArenA MoveS is de 29-jarige Thomas Sanders. Op een zondagmiddag, bijna bovenaan de tweede ring van de ArenA, kreeg hij plotseling zijn rechtervoet niet meer op de volgende trede. Al snel volgde de diagnose MS. “Ik probeer nu mijn doelen op een andere manier te bereiken”, vertelt Thomas. “Deelnemers van Klimmen tegen MS, vrienden en mijn familie inspireerden mij mijn ambitie te volgen: een MS-vrije wereld. Als we de krachten bundelen kunnen wij het verschil maken, en uiteindelijk onze dromen uit laten komen.”

Muzikale opening

Tijdens ArenA MoveS is de presentatie in handen van Levi van Kempen, onder andere bekend van de soapserie Onderweg naar Morgen en als V Reporter bij The Voice of Holland. Zangeres Jennie Lena, ook bekend uit The Voice, verzorgt de muzikale opening van de sportieve dag.

Ticket kopen

In Nederland leven ruim 17.000 mensen met de zenuwziekte multiple sclerose (MS), waarvoor nog steeds geen behandeling is gevonden. Tijdens ArenA MoveS wordt geld ingezameld om wetenschappelijk onderzoek te kunnen doen naar de oorzaak en behandeling van MS. Kom jij op 25 juni in beweging voor een MS-vrije wereld? Koop dan je ticket via www.arenamoves.ms. Je kunt kiezen uit een Traploop-, Veld-, Combi- (traploop én veld) of een Bezoekersticket. Arena MoveS begint om 12.30 uur en duurt tot 17.00 uur.

Foto's: Arena MoveS

Publicatiedatum: 13-06-2017