Morgen: Welcome Friends Dag base- en softball

Het is makkelijker om lid te worden van een sportvereniging als er al iemand lid is die jij kent. Onderzoek heeft dat bevestigd. Door iemand uit te nodigen om eens mee te gaan naar de training van jouw club, maak je de stap voor die persoon om ook lid te worden dus een stuk kleiner.

Neem je vrienden mee

De KNBSB, de Nederlandse honk- en softbalbond, heeft hier zelfs een speciale dag voor in het leven geroepen: de Welcome Friends Dag op woensdag 17 mei, morgen dus. Op deze dag nemen jeugdleden van honk- en softbalclubs allemaal één of meer vriendjes, vriendinnetjes, broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes of klasgenoten mee, zodat zij gratis kennis kunnen maken met deze leuke balsport.

Veel clubs doen mee

De Welcome Friends Dag is er vooral voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Vele honk- en softbalclubs laten online al weten dat zij meedoen aan de dag. Red Lions uit Rijswijk bijvoorbeeld, dat morgenmiddag van 14.00 tot 16.00 uur clinics organiseert om (jonge) kinderen kennis te laten maken met honk- en softbal. Thamen uit Uithoorn doet hetzelfde, maar dan van 16.00 tot 18.00 uur, terwijl de clinics bij Blue Hawks uit Zwolle om 17.00 uur beginnen.

Individuele teamsport

Samen sporten met je vrienden past extra goed bij honk- en softbal, weten ze bij Blue Hawks, omdat het individuele teamsporten zijn. Je strijdt samen in één team voor de winst, maar hebt wel elk je eigen taken en talenten: zoals snel kunnen rennen of hard kunnen gooien. Iedereen zet zijn eigen talenten in om samen succes te boeken.

Meedoen aan de Welcome Friends Dag

Wil je graag eens kennismaken met honk- of softbal, maar ken je niemand die deze sporten al beoefent? Dan ben je morgen bij de meeste verenigingen ook van harte welkom. Google even naar de dichtstbijzijnde club in jouw woonplaats om uit te vinden of deze meedoet aan de Welcome Friends Dag, hoe laat de clinic daar begint en of je mee mag doen.

Bronnen: KNBSB.nl en Bluehawks.nl

Foto: Shutterstock

Publicatiedatum: 16-05-2017