Doe mee aan Like2Swim

Vorig jaar vond Like2Swim voor het eerst plaats. Dat was zo’n groot succes dat het evenement dit jaar terugkeert. Tijdens Like2Swim zwem je door het open water van twee Rotterdamse havens, over een afstand tussen de 250 en 3.000 meter die je zelf kiest. De twee langste afstanden, de 2.000 en 3.000 meter, zijn dit jaar nieuw op het programma. Ook is er weer een Kids Swim en een Team Swim.

Borstcrawlcursus

De KNZB is partner van Like2Swim en biedt je de kans om mee te doen aan een borstcrawlcursus van twaalf weken om je voor te bereiden op het zwemmen in open water. Tijdens de cursus leer je wat een goede borstcrawltechniek is en hoe je jouw techniek kunt verbeteren.

Elke week één training

De ligging, de beenslag, de armslag, je ademhaling en de slag als geheel vormen de vijf basiselementen van de borstcrawl die in de cursus aan bod komen. Elke week heb je één training, waarbij je zelf aan de hand van jouw niveau kiest of je mee wilt doen aan de beginnerscursus of aan de cursus voor gevorderden. De gemiddelde groep bestaat uit twaalf deelnemers. Op de website van MijnZwemcoach.nl zie je in welke baden binnenkort een cursus van start gaat.

Korting

Ben je geen lid van MijnZwemcoach.nl, dan betaal je normaal gesproken 159,95 euro voor de borstcrawlcursus, maar als deelnemer aan Like2Swim krijg je 10 euro korting. Ben je wel al lid van MijnZwemcoach.nl, dan betaal je als Like2Swim-deelnemer geen 129,95 euro, maar 119,95 euro.

Goed doel

Aan Like2Swim 2017 is ook een goed doel gekoppeld: Stichting Vrienden van het Sophia. Deze stichting doet er alles aan om het verblijf van patiëntjes en hun gezin in het Sophia Kinderziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken en om meer onderzoek te doen naar de behandeling en genezing van kinderziekten. Je steunt dit goede doel door bij je inschrijving voor Like2Swim een donatie te doen of door zelf een actie te starten waarbij familie en vrienden jou kunnen sponsoren voor je deelname aan Like2Swim.

Inschrijven

Inschrijven voor Like2Swim op zondag 25 juni kan op de website van Like2Swim Rotterdam. Aanmelden voor de borstcrawlcursus doe je op de website van MijnZwemcoach.nl.

Bronnen: KNZB.nl en MijnZwemcoach.nl

Foto: Shutterstock

Publicatiedatum: 10-05-2017