Aankondiging: 20 mei Dag van de Watersport

Watersportverenigingen in heel Nederland zijn al enthousiast bezig met de voorbereidingen voor de activiteiten die zij zaterdag organiseren. Van meedoen aan een sloepentocht tot voor het eerst op een supboard staan of een toertocht maken in een kano, door het hele land is er op het water van alles te beleven.

Welkom

Met het thema ‘Welkom op de vereniging’ wil het Watersportverbond niet alleen de verenigingen in het zonnetje zetten, maar ook laten zien dat er zaterdag voor iedere fan van de watersport iets te beleven is. Je wordt dan ook van harte uitgenodigd om samen met je familie en/of vrienden langs te komen.

Watersportmarkt

Op de website van het Watersportverbond krijg je alvast een inkijkje in de activiteiten bij de Zoetermeerse Watersportvereniging Noord Aa, waar je zaterdag vanaf 10 uur kunt kennismaken met de vereniging, mee kunt varen in een (zeil)boot of een kijkje neemt op de watersportmarkt.

Leren zeilen

Suppen, zeilen of kajakken: in Zoetermeer kun je het zaterdag allemaal uitproberen. Als jonge bezoeker kun je bovendien leren zeilen in een Optimist en het, op een klein wedstrijdbaantje, opnemen tegen andere kinderen. 

In het teken van de jeugd

Een andere vereniging die meedoet aan de Dag van de Watersport is de Roermondse Roei- en Zeilvereniging Maas en Roer. Hier staat zaterdag 20 mei helemaal in het teken van de jeugd: jeugdzeilers laten zien hoe je zeilt in een Optimist, terwijl instructeurs van de vereniging vragen beantwoorden over jeugdzeilen en de jeugdafdeling van Maas en Roer.

Samenwerken

Als je wilt, mag je in Roermond ook meezeilen in een jeugdtweemansboot, zodat je ervaart hoe het is om tijdens het zeilen samen te werken. Als bezoeker ben je bovendien welkom om met het Eredivisie zeilteam van de vereniging mee te varen in hun J70.

Heel Nederland

Op de website van het Watersportverbond vind je een kaart van Nederland met daarop alle verenigingen die meedoen aan de Dag van de Watersport, van Lauwersoog tot aan Veere en van Asselt tot aan Workum.

Bron: Watersporters.nl

Foto: Shutterstock

Publicatiedatum: 18-05-2017