Morgen: Wandel naar je werk-dag

Het is morgen namelijk nationale Wandel naar je werk-dag, de Nederlandse variant van de internationale Walk to Work day. Iets dat natuurlijk wat makkelijker is als je werk hebt in je eigen woonplaats dan wanneer je werkplek 50 kilometer van je huis ligt, maar waar toch iedereen aan mee kan doen.

Verder weg parkeren

Denk als je met het openbaar vervoer naar je werk gaat bijvoorbeeld aan lopen van je huis naar het station of van de bushalte naar kantoor. En ga je met de auto, parkeer die dan eens wat verder weg van de kantoordeur dan je normaal zou doen en loop het laatste stukje.

 

Een paar leuke wandelweetjes:

  • wij Nederlanders lopen gemiddeld 1.110 keer van en naar onze auto;
  • elke kilometer die je dagelijks loopt verkleint de kans op obesitas met 5 procent;
  • drie kwartier per dag wandelen halveert de kans dat je een verkoudheid oploopt;
  • vijf keer per week een halfuur wandelen halveert de kans op hart- en vaatziekten;
  • wij Nederlanders lopen gemiddeld 600 meter per dag.

Meedoen

Wil je laten weten dat jij meedoet aan de Wandel naar je werk-dag? Vul dan op de website van Wandelnet het aanmeldformulier in en vertel daarop ook waarom je gaat wandelen en hoe je dat gaat doen. Je maakt dan kans op een wandelgids van het nieuwste langeafstandswandelpad: het Groot-Frieslandpad.

Wandelfoto

Maak jij een mooie foto van jouw Wandel naar je werk-dag? Dan ding je ook nog mee naar de hoofdprijs: een NS-wandeling inclusief hotelovernachting in het Apollo Hotel Utrecht voor twee personen. Je kunt jouw wandelfoto donderdag delen via Twitter met de hashtag #wandelnaarjewerkdag.

Bron: Wandelnet

Foto: Shutterstock

Publicatiedatum: 05-04-2017