Zet je in voor NLdoet

NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en moedigt iedereen aan om een dag of een dagdeel belangeloos je handen uit de mouwen te steken. En dat kun je natuurlijk ook doen voor jouw sportclub of door te helpen bij een leuke sportieve activiteit voor een groep mensen die wel wat extra aandacht verdient.

Klussen klaren

Vorig jaar deden er ongeveer 350.000 Nederlanders mee aan NLdoet en klaarden zij in totaal ruim 9.200 klussen. Wil jij dit jaar ook meedoen? Dan kun je dat alleen doen, maar het is nog leuker om je samen met een groep vrienden, collega’s, klasgenoten of leden van je sportvereniging voor NLdoet in te zetten.

Tribune opknappen

Via de homepage van NLdoet kun je een leuke vrijwilligersklus bij jou in de buurt vinden. Je zoekt daarvoor op de naam van je woonplaats of gemeente of op je postcode. Zo kun je bijvoorbeeld bij honk- en softbalvereniging O.V.V.O. in Amsterdam komen helpen om het terras zomerklaar te maken, de tribune op te knappen en plantenbakken te vervangen. 

Wandelen

In Rotterdam vraagt ruiterclub De Prinsemolen hulp bij het verven van de kantine, de stalmuren en de rijbakken, terwijl AxionContinu in Utrecht op zoek is naar vrijwilligers die lekker met bewoners willen gaan wandelen, nadat zij eerst in de watten zijn gelegd door een masseur, kapper en schoonheidsspecialist.

Klus voor jouw vereniging

En zo kun je tal van leuke vrijwilligersklussen vinden om je op 10 en 11 maart voor in te zetten. Wil jouw vereniging op de valreep ook nog een klus aanmelden voor NLdoet? Dan kan dat nog steeds via de website. Je kunt een klus in de letterlijke zin van het woord aanmelden, bijvoorbeeld een opknapbeurt van het clubhuis, maar dus ook een leuke sportieve activiteit of een uitstapje waarvoor je begeleiding zoekt, bijvoorbeeld voor de oudere leden van de vereniging of speciaal voor de sporters met een handicap die lid zijn van de club.

Kijk voor alle informatie over NLdoet op de website

Foto: NLdoet

Publicatiedatum: 09-03-2017