Tip van de week: zorg voor genoeg sportplezier

Plezier hebben in sport heeft vele voordelen: je houdt het sporten makkelijker vol, het zorgt ervoor dat je je niet alleen fysiek, maar ook geestelijk fit voelt én het verhoogt de sfeer in je team en op je club, waardoor de kans dat je wedstrijden wint een stuk groter wordt.

Vrienden

Plezier in sport beleef je als je het samen met vrienden of vriendinnen doet. Teamgenoten kunnen goede vrienden worden, maar het is ook leuk om tijdens de Week van het Sportplezier eens aan vrienden die je buiten jouw club om hebt leren kennen, te vragen of ze een keertje mee willen naar jouw sportvereniging. Of andersom natuurlijk: jij kunt ook een kijkje nemen op de sportclub van een goede vriend. 

Teamgevoel

Doe je aan een teamsport? Dan is het natuurlijk leuk als je een wedstrijd wint, maar het plezier bij sporten als voetbal, hockey, handbal, volleybal en korfbal houd je ook vast door continu te werken aan het teamgevoel. Ga tijdens de Week van het Sportplezier – maar ook daarbuiten – bijvoorbeeld eens samen met alle teamleden, ouders en trainers ontbijten.

Drankje met de tegenstanders

Plezier in sporten betekent ook dat je op een leuke manier omgaat met je tegenstanders én met de scheidsrechter. Verwelkom de scheidsrechter met een kopje koffie, nodig de tegenpartij na de wedstrijd uit om in de kantine nog een drankje te drinken en laat je supporters ook klappen als die tegenstanders een mooie actie maken.

#sportplezier

Tot slot kun je tijdens de Week van het Sportplezier ook weer online delen hoe jij plezier beleeft aan sporten en daarmee wellicht anderen inspireren. Deel jouw leukste foto’s en video’s van momenten waarop je sportplezier beleeft op Facebook, Twitter en Instagram, met de hashtag #sportplezier. Hiermee worden alle leuke momenten van de hele week verzameld.

Bronnen: KNZB, KNHB en Nevobo

Foto: Shutterstock

Publicatiedatum: 03-03-2017