Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Stel je voor: een groep van meer dan honderd mensen rent over de Wallen met haar roodverlichte ramen, doorkruist het Leidseplein dat gevuld is met toeristen en steekt vervolgens een verlaten Museumplein over. Dit is het concept van de Silent Night Run, die sinds 2012 twee keer per jaar in Amsterdam georganiseerd wordt door Stadswild.

Hardlopen met een privéconcert

Tijdens de run gaat het om meer dan hardlopen alleen: er zijn ook liveoptredens en zogenaamde mindfulness experiences. De afgelopen jaren werd de Silent Night Run in de zomer bijvoorbeeld telkens afgesloten met yoga en voor de deelnemers een privéconcert in Het Concertgebouw.

Vijf grote steden

Nieuw dit jaar is de zogenaamde ‘original basic edition’ van deze bijzondere stilteloop, die gehouden wordt in vijf grote steden. Naast Amsterdam zijn dit Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Breda. Deze runs lopen vooruit op de ‘premium edition’ die in de zomer gelopen wordt.

Save the date

Lijkt het jou ook bijzonder om eens in stilte hard te lopen? Reserveer dan vrijdag 12 mei in je agenda als je wilt deelnemen aan de Stadswild Silent Night Run in Amsterdam, 19 mei als je aan de start wilt staan in Rotterdam, 26 mei voor Den Haag, 2 juni voor Utrecht of 9 juni voor Breda. Het evenement begint overal om 21.00 uur en duurt tot 22.30 uur. De afstand die je aflegt is 7,5 kilometer.

Vuurartiesten en operazangers

Ook de zomereditie van de Silent Night Run is dit jaar in een nieuw jasje gestoken. De exacte datum is nog niet bekend, maar de ingrediënten wel: naast hardlopen in stilte zijn dat ook een nachtelijke boottocht, vuurartiesten, internationale operazangers en concertpianisten, yoga en meditaties, een food experience en speciale bijdragen van Nederlandse topmodeontwerpers.

Meedoen

Wil je meedoen aan een van de Silent Night Runs? Ga dan naar de website om je ticket aan te schaffen. Dat kan al vanaf 15 euro. In elk van de vijf steden wordt onder alle deelnemers ook nog één gratis ticket verloot voor de zomereditie, ter waarde van 69 euro.

Deze video geeft een mooie sfeerimpressie van de Silent Night Run van 2016.

Bron en foto: Stadswild

  • Datum: 15-03-2017
#Hardlopen #Evenementen #Muziek

Lees ook