Kom in beweging voor Giro555!

De jongenshockeyteams van Hurley en Rood-Wit geven morgen samen met tophockeyer Thierry Brinkman de symbolische aftrap van de Actie Vijfdaagse voor ‘Help Slachtoffers Hongersnood’. Deze actie is erop gericht om geld in te zamelen dat gaat naar landen als Jemen, Noordoost-Nigeria, Zuid-Soedan en Somalië, waar 20 miljoen mensen leven op de rand van hongersnood.

Help mee!

Alle amateursporters en sportverenigingen kunnen vanaf morgen tot en met woensdag meedoen en in actie komen. Ook de voetbalwedstrijd Nederland-Italië, die dinsdag in de Amsterdam ArenA wordt gespeeld, staat in het teken van de noodhulpactie.

Hoe kun jij je inzetten voor de Giro555-actie? Bijvoorbeeld door er tijdens je wedstrijd van dit weekend aandacht aan te besteden. Zo wil hockeybond KNVB tijdens de twaalf Hoofdklassewedstrijden het aanwezige publiek vragen om via een sms-actie geld te doneren. Voetbalbond KNVB heeft een soortgelijke actie voor de aangesloten amateurclubs. Als amateurclub kun je dit voorbeeld volgen!

Handen ineen

“Het is goed om te zien dat sportend Nederland de handen ineenslaat om hongersnood te bestrijden”, zegt Jean-Paul Decossaux, directeur-bestuurder van de KNVB. “Als voetbal kunnen en willen we niet achterblijven en zetten we ons vol overtuiging in voor dit belangrijke doel.”

KNHB-directeur Erik Gerritsen vult aan: “Bij een humanitaire ramp van deze omvang is het voor ons vanzelfsprekend dat de KNHB en de hockeyverenigingen een bijdrage leveren aan de landelijke actie.”

Maar ook als jij lid bent van een ander soort club dan een hockey- of voetbalvereniging kun je de actie steunen. Zo roepen bijvoorbeeld ook de Atletiekunie, NOC*NSF, volleybalbond Nevobo en de beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen je op om iets te organiseren.

Hard nodig

Rik Goverde, op dit moment in Zuid-Soedan aanwezig, legt uit waarom het zo belangrijk is om geld in te zamelen voor ‘Help Slachtoffers Hongersnood’. Hij vertelt over een voedingscentrum waar nog te weinig hulp is voor honderden sterk vermagerde kinderen. “Alleen de zwaarste gevallen kunnen hulp krijgen. Kinderen die tegen ondervoeding aan zitten, moeten worden weggestuurd zonder hulp, simpelweg omdat we niet genoeg spullen hebben. Het geld van Giro555 is hard nodig.”

Nederland op z’n mooist

Farah Karimi, actievoorzitter van Giro555, vindt het fantastisch om te zien dat sportend Nederland massaal in beweging komt om de actie tot een succes te maken: “Dit is Nederland op z’n mooist!”

Doen jij en je clubgenoten ook mee? Zet dan vandaag nog een actie op touw en meld die aan op https://inactievoor555.nl/.

 

Bron en beeldmateriaal: Giro555

Publicatiedatum: 24-03-2017