Kom naar de Funsports Xperience

De Funsports Xperience in de RAI in Amsterdam is het eerste indoorevenement voor funsporters in Nederland. Het vindt tegelijk plaats met de HISWA, het grootste watersportevenement van ons land. De Funsports Xperience is er speciaal voor skateboarders, BMX’ers, kite-, wind- en golfsurfers, wakeboarders, suppers en skimboarders.

Spectaculair

“De Funsports Xperience is een evenement voor jong en oud”, vertelt organisator Gertjan Roos van RAI Amsterdam. “We willen een laagdrempelig, maar spectaculair evenement neerzetten dat zowel voor de beginnende, ervaren als herintredende funsporter een mooie ervaring is. Alle funsports zijn op de Funsports Xperience te bezichtigen en te beoefenen.”

Vette tricks

“Pro’s laten de vetste tricks zien en ervaren instructeurs begeleiden je wanneer je het zelf wilt proberen”, vervolgt Gertjan. “Zo kun je op de Wavesurfer je talenten voor het golfsurfen testen, in de Pepsi Max Pool wakeboarden, windsurfen of suppen, op de Kite Simulator jumps maken en in de Landsport Area longboarden, skaten of BMX’en.”

Skimboarden

De Sports Xperience staat dus vooral ook in het teken van kennismaken met verschillende funsports. Bijvoorbeeld met skimboarden, een sport die ongeveer tachtig jaar geleden ontstaan is in Californië en waarbij je op een dunne houten plank op een dun laagje water bij de vloedlijn staat, maar er ook voor kunt kiezen om de golven op te zoeken.

Spelen met de wind

Vind je het gaver om met de wind te spelen? Dan zijn kitesurfen en windsurfen echt sporten voor jou. Houd je juist van een complete work-out op het water? Dan kun je ook Stand Up Paddling uitproberen, oftewel suppen. Verder kun je kennismaken met wakeboarden, een gave sport waarbij je op je plank wordt voortgetrokken door een speedboot of kabel.

Simulator

In de Waterski Simulator en de Jump Simulator, inclusief bounceboards, kun je zonder een nat pak te halen lekker sportief bezig zijn, terwijl de Virtual Reality Simulator in 360 graden je laat ervaren hoe het is om te windsurfen in de baai van Rio de Janeiro.

Niet alleen adrenaline

Maar de Funsports Xperience staat niet alleen in het teken van adrenalinekicks. Je kunt ook in alle rust je evenwicht testen op een van de slacklines, een strakgespannen band waar je overheen kunt lopen, of relaxen in de Telstar Surfclub.

Olympisch kampioen

Tot slot kun je op de Funsports Xperience ook bekende sporters ontmoeten, zoals voormalig olympisch surfkampioen Stephan van den Berg. “Dit event brengt alle funsports bij elkaar, of het nu gaat om land- of watersporten, en dichter bij de mensen”, zegt hij. “Met name de surfsporten worden steeds populairder, maar ook het suppen en het skateboarden op een longboard. Als fanatiek beoefenaar laat ik graag zo veel mogelijk mensen zien hoe leuk deze funsports zijn.”

Kaartje kopen

De Funsports Xperience begint op woensdag 8 maart en duurt tot en met zondag 12 maart. Ben je zestien jaar of jonger, dan mag je gratis naar binnen. Ben je ouder dan zestien, dan kun je tot en met 7 maart een kaartje met korting kopen op www.funsportsxperience.nl. Voor een dagkaartje betaal je dan 12,50 euro en voor een avondticket 8,50 euro. Je hebt daarmee ook gratis toegang tot de HISWA Amsterdam Boat Show.

Foto’s: RAI Amsterdam

Publicatiedatum: 28-02-2017