Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Rupsen zijn bijzondere dieren. Niet alleen omdat ze in een vlinder kunnen veranderen, maar ook omdat ze in tegenstelling tot de meeste dieren niet vier, maar minimaal zes poten hebben: niet alleen aan de voor- en achterkant, maar ook in het midden. Dat betekent dat rupsen ook een eigen manier van voortbewegen hebben, waarbij ze eerst een stap naar voren zetten met hun achterpoten en daarna met hun buikpoten en hun voorpoten.

Rupsoefening

Voor jou als sporter vormt bewegen als een rups een goede training, want je spreekt hierbij heel veel spieren in je lichaam aan: van je arm- tot je schouderspieren en van je been- tot je rugspieren. Om de rupsoefening te kunnen doen, ga je staan en zet je vervolgens je handen op de grond. Je benen zijn gestrekt en niet gebogen. Met je lichaam maak je een hoek van negentig graden.

Wandelen op handen en voeten

Vervolgens zet je je handen één voor één naar voren. Daarna maak je met je voeten kleine stapjes richting je handen, net zolang totdat je voeten vlak achter je handen staan. Vervolgens ga je weer terug, door je voeten één voor één naar achteren te zetten en daarna ook met je handen in kleine stapjes naar achteren te wandelen.

Achterstevoren

Je kunt deze rupsoefening ook achterstevoren uitvoeren. Je begint dan in dezelfde startpositie, waarbij je benen gestrekt en niet gebogen zijn. Vervolgens wandel je eerst op je voeten in kleine stapjes naar achteren. Daarna laat je je handen aansluiten tot ze vlak voor je voeten staan. Ook bij deze oefening wandel je vervolgens in omgekeerde volgorde weer terug naar de beginpositie.

Foto: Shutterstock

  • Datum: 07-01-2017
#Bewegen #Gezondheid

Lees ook