Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Overschoenen beschermen je voeten tegen alles dat bij de winter hoort: kou, wind en regen. Zodra de temperaturen dalen onder de vijf graden, komen ze goed van pas. Dat komt doordat de gevoelstemperatuur dan bij een snelheid van 25 kilometer per uur op de fiets al snel tegen het vriespunt aan ligt.

Fietsspeciaalzaak

Je kunt overschoenen het beste bij een fietsspeciaalzaak kopen. Ze zijn er in allerlei soorten en maten: met verschillende diktes en gemaakt van verschillend materiaal. Ook zijn er speciale overschoenen voor racefietsers en voor MTB’ers, plus schoenen die geschikt zijn voor beide groepen.

undefined

Dikke stof

Zoals de naam al zegt, trek je de overschoenen aan over je gewone wielerschoenen. Ze voelen lekker comfortabel aan je voeten. Voor als het echt heel koud is buiten, is het belangrijk dat je overschoenen gemaakt zijn van een dikke stof.

Waterdicht en ademend

Let er ook op dat ze waterdicht zijn, want anders kunnen je overschoenen zich als het regent of sneeuwt volzuigen met water en voelt het net alsof je ijspegels in plaats van tenen aan je voeten hebt. Check verder of je overschoenen ademend zijn, want als je tijdens je training veel gaat zweten in je schoenen, krijg je alsnog koude voeten door al het vocht.

Aerodynamisch

Ben jij een echte snelheidsduivel die alles waarmee je op de fiets winst kunt behalen helemaal uitpluist? Let er dan op dat je overschoenen aerodynamisch zijn. Pas wel op dat je deze schoenen voorzichtig aan- en weer uittrekt, want ze zijn vaak van kwetsbaar materiaal gemaakt. 

Bronnen: Plusonline.nl, Mantel.com en Wielersportinfo

  • Datum: 08-12-2016
#Fietsen #Materiaal

Lees ook