Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Vooral als jij je wintersportvakantie in Frankrijk door gaat brengen kun je kiezen uit tal van avontuurlijke sporten die weer eens wat anders zijn dan het traditionele skiën en snowboarden. Op de Franse pistes kun je onder andere deze vijf sporten uitproberen.

Horse-boarden

Horse-boarden is een sport waarbij je op een band ligt en een paard jou voorttrekt door de sneeuw. Als de paarden rustig door de sneeuw lopen, is dit ook voor kinderen leuk om te doen. Als de paarden in volle galop door de sneeuw rennen is horse-boarden echter niet helemaal zonder risico’s. Check daarom voordat je op wintersport gaat of je reisverzekering dekking biedt als jij een blessure oploopt tijdens het beoefenen van deze avontuurlijke sport.

Sleeën op een snooc

Een snooc heeft de vorm van brede ski’s die je onder je wandelschoenen bindt en waarmee je een berg kunt beklimmen. Heb je de top bereikt? Dan bouw je de ski’s om tot een slee om daarna in volle vaart naar beneden te roetsjen.

Fatbiken

Niet alleen op ski’s kun je door de sneeuw crossen, dat kun je ook op een fatbike doen: een soort mountainbike met extra dikke banden. Kun je fietsen, dan kun je ook fatbiken, want je hoeft niet bang te zijn dat je slipt of uitglijdt. Doordat de banden dikke noppen hebben en er maar weinig lucht in zit, is de grip die je op de sneeuw hebt maximaal.

Sled dogs

Sled dogs is schaatsen op sneeuw. Een sled dog kun je het beste omschrijven als een sneeuwschaats, oftewel een flexibele schaats met een brede ‘zool’. Daardoor kun je ermee schaatsen over sneeuw en intussen ook nog werken aan je skitechniek.

Ski-hok

Ski-hok heeft wel wat weg van een langlaufski, maar ook van een sneeuwschoen. Het is een korte en brede ski waarop je mooie wandelingen door de sneeuw kunt maken. Ben je niet avontuurlijk genoeg om je aan één van de andere sporten te wagen, maar wil je wel eens iets anders? Dan is ski-hok echt iets voor jou. 

Bronnen: ANWB.nl, Telegraaf.nl en France-montagnes.com

Foto: Shutterstock

  • Datum: 21-12-2016
#Bewegen

Lees ook