Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Samir el Gamal is voorzitter van voetbalclub RKTVC uit Tiel en normaal gesproken de gastheer voor de bestuursleden van de uitspelende clubs. Maar tijdens de wedstrijd Nederland-Frankrijk eerder dit jaar in de Amsterdam ArenA mocht hij voor even de functie van voorzitter van Oranje bekleden.

Koffie naar de kleedkamer

En ook Sip Wijchers, terreinknecht bij HFC’15 uit Groningen, en Monique van de Pas, koffiejuffrouw bij SV Reeshof uit Tilburg, mochten die vrijwilligersfuncties voor even verruilen voor hetzelfde werk bij het grote Oranje. Dat betekende langs de rand van het veld staan, koffie naar de kleedkamer brengen in de rust van de wedstrijd en handen schudden met heel veel voetbaliconen.

Vrijwilliger aanmelden

Lijkt het jou gaaf als een vrijwilliger van jouw club dit ook kan beleven? Doe dan mee aan de actie die de KNVB ook dit jaar weer op touw heeft gezet: Jouw vrijwilliger in Oranje. Je kunt jouw vrijwilliger hiervoor aanmelden op de website van de KNVB. Vertel er ook bij waarom juist deze vrijwilliger een plek verdient in Oranje. Doe er een foto van de door jou gekozen kandidaat bij, zodat die een mooi plaatsje kan krijgen in de ‘vrijwilligers bedankt’-campagne.

Voorselectie

Net zoals dat bij het Nederlands Elftal gaat, wordt begin maart de voorselectie bekendgemaakt van 23 vrijwilligers die meedingen naar de hoofdprijs: een vrijwilligersfunctie voor één dag bij het grote Oranje. Dit selecte gezelschap van 23 kanjers mag sowieso naar de wedstrijd Nederland-Italië in de Amsterdam ArenA en wordt op een bijzondere manier bedankt. Iemand voordragen kan nog tot 31 januari.

Onvergetelijk

Bekijk hier wat voor onvergetelijke dag vrijwilligers Samir, Sip en Monique eerder dit jaar mochten beleven:

 

Bronnen en foto: KNVB en KNVB Assist

  • Datum: 29-12-2016
#Vrijwilligers #Voordevereniging #Voetbal

Lees ook