Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Schaatsen in het hart van jouw stad of dorp. Dat kan deze winter tijdens IJSTIJD! op ruim zestig tijdelijke kunstijsbanen in heel Nederland. “Kinderen kunnen hier op een laagdrempelige manier kennismaken met schaatsen”, vertelt Anouk Kuiper, namens de KNSB projectleider van IJSTIJD! “Alle banen liggen in stads- en dorpscentra, waardoor je er heel makkelijk naartoe kunt en zo je eerste slagen op het ijs in je eigen omgeving kunt maken.”

undefined

Scheuren op een ijsbike

Plezier beleef je bij IJSTIJD! niet alleen aan het schaatsen zelf, maar ook aan alle gave activiteiten die er georganiseerd worden. Bijvoorbeeld de Croky Challenge. “Kinderen kunnen het tijdens de Croky Challenge op ijsbikes, een soort skelters, tegen elkaar opnemen terwijl ze lekker scheuren over het ijs”, legt Anouk uit.

Schaatsen met Barbara de Loor

Een andere leuke activiteit wordt verzorgd door de KPN Junior Schaatsclub: je kunt een clinic volgen van oud-topschaatser Barbara de Loor. De activiteiten die IJSTIJD! samen met zijn partners organiseert, vinden plaats op zestien banen: WinterparadIJS Amersfoort, Winters Delft, BAX ijsbaan Doetinchem, Winter Wonderland Enschede, Wintersfeer Geldrop, Goudse IJsbaan, Hartje Winter Heerhugowaard, Winterland Hoofddorp, Beach Club Klein Scheveningen Lopikerkapel, IJsbaan Middelburg, Nijkerk on Ice, Ice World Roosendaal, Schaatsbaan Rotterdam, Wèntjerdruim Sittard, Venlo on Ice en IJsbaan Vught.

Fun

“Het gaat bij IJSTIJD! vooral om de fun”, vertelt Anouk. “We willen kinderen op een laagdrempelige manier laten kennismaken met schaatsen. Misschien vinden ze die eerste keer schaatsen wel zo leuk dat ze een schaatscursus willen doen en daarna naar een schaatsvereniging gaan om te rijden op een echte 400-meterbaan.” 

In het DNA

Omdat er in Nederland niet zo vaak meer natuurijs ligt, leren steeds meer kinderen niet schaatsen. “Kinderen leren lopen, fietsen en zwemmen, en wij vinden als KNSB dat elk kind ook moet leren schaatsen”, vertelt Anouk. “Het zit in het DNA van de Nederlanders. Daarom adopteren wij deze lokale initiatieven en gieten we er een IJSTIJD!-sausje erover. De rest doen de banen zelf.”

Alle IJSTIJD!-banen

Een overzicht van alle IJSTIJD!-banen waar jij kunt schaatsen vind je op de website.

 

Foto: Shutterstock

  • Datum: 02-12-2016
#Wintersport #Bewegen #Evenementen

Lees ook