Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

School, sport, muziekles en andere activiteiten van je kinderen, en dan ook nog je eigen werk of studie en het huishouden: als ouder is je agenda vaak tot aan de nok toe gevuld. Ook nog tijd inplannen om zelf te sporten blijft in een druk gezin wel eens achterwege. Met deze tips gaat het je toch lukken.

1. Sport tegelijk met je kind

Op steeds meer plekken in Nederland organiseren verenigingen sportaanbod voor ouders dat tegelijk met de trainingen van de kinderen plaatsvindt. Niet langer zit jij een uur te wachten tot de zwemles of de hockeytraining van jouw zoon of dochter afgelopen is. Nee, intussen werk jij je ook in het zweet, bijvoorbeeld in de fitnessruimte van de sportclub of omdat er tijdens de training van de kinderen bootcamp voor ouders wordt georganiseerd.

2. Sport samen met je kind

Zijn er in jouw omgeving nog niet van deze activiteiten voor ouders? Dan kun je natuurlijk ook zelf iets verzinnen om je kinderen bij jouw training te betrekken. Ga bijvoorbeeld samen hardlopen of doe leuke dansjes die je kunt vinden op YouTube.

3. Claim jouw sportmomenten

Wil je een sportmoment dat echt helemaal voor jezelf is? Claim het dan en maak goede afspraken met je partner of met mensen in je omgeving die willen oppassen. Reserveer er vaste momenten voor in je agenda, zodat ook de ander er tijd voor kan vrijhouden.

4. Tover je huis om tot sportschool

Haal wat fitnessattributen in huis, zoals gewichtjes, een bal, een springtouw en een matje, en sport thuis terwijl je kinderen naar school zijn of lekker liggen te slapen. YouTube staat vol met trainingsvideo’s waar je ook nog een gratis instructeur bij krijgt die je opzweept.

5. Kies voor HIIT-training

Heb jij echt heel weinig tijd om te sporten, of wil je er gewoon niet te veel tijd aan kwijt zijn? Kies dan voor HIIT-training, oftewel High Intensity Interval Training. Dit is een heel effectieve vorm van trainen waar je niet meer dan een kwartiertje aan kwijt bent. Tegelijk verbrand je er heel veel calorieën mee. Met HIIT-training kun je beter niet op eigen houtje beginnen. Maak er dus kennis mee op de sportschool.

 

Bronnen: Fitness.blog.nl en Sante.nl

Foto: Shutterstock

  • Datum: 03-12-2016
#Samensporten #Kinderen #Bewegen

Lees ook