Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Het ontvangen van vip-gasten en het organiseren van ceremonies, het inrichten van fanzones in de speelsteden en bij de stadions, meehelpen bij de marketing en commercie van het EK; het zijn zomaar wat functies waarvoor de Stichting EK vrouwen 2017 samen met Adecco vrijwilligers zoekt die een bijdrage willen leveren aan UEFA Women’s EURO 2017.

Van Deventer tot Tilburg

In totaal is de organisatie op zoek naar 1.500 vrijwilligers. Je kunt je aanmelden voor een functie in Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam, Tilburg of Utrecht, de zeven steden waar de wedstrijden tijdens het EK gespeeld worden.

Vrijwilligerstaken

Taken waarvoor vrijwilligers worden gezocht, zijn het verwerken van alle tickets en accreditaties, technische en technologische ondersteuning, eraan bijdragen dat de zendgemachtigden en andere media goed verslag kunnen doen van het EK en het informeren, verwelkomen en begeleiden van bezoekers.

Vlekkeloos

Ook kun je je aanmelden om eraan bij te dragen dat de organisatie van de wedstrijden vlekkeloos verloopt of dat de deelnemende teams goed vervoer en goede accommodaties hebben. Tot slot zijn er vrijwilligers nodig voor het zogenaamde volunteersmanagement: het organiseren en faciliteren van alle vrijwilligersactiviteiten. 

Magisch

“Wie van voetbal en topsport houdt, gaat dit werk met een lach op zijn of haar gezicht doen”, vertelt toernooidirecteur Bert van Oostveen. “Een eindtoernooi is iets magisch en daar een bijdrage aan leveren is een unieke ervaring. Ik heb het voorrecht gehad dat bij meerdere toernooien van dichtbij mee te maken.” 

Goud waard

“De saamhorigheid bij het organiseren van zo’n evenement is enorm en je leert er ontzettend veel van”, vervolgt Bert. “De werkervaring die je bij de organisatie van een topsportevenement als dit opdoet, is goud waard.”

Het vrijwilligerswerk vindt plaats in de periode van 1 juli tot en met 15 augustus 2017. Iedere vrijwilliger werkt in die weken minimaal drie dagen. Je mag je aanmelden als je vanaf 1 juli 18 jaar of ouder bent. Verder vindt de organisatie enthousiasme, inzet, gastvrijheid en passie voor het EK als evenement belangrijk. Je kunt je hier aanmelden.

Bron en foto: KNVB

  • Datum: 18-11-2016
#Vrijwilligers #Evenementen

Lees ook