Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

1. Buiten

Je sportschoenen buiten in de frisse lucht zetten is een van de beste manieren om de stank eruit te laten trekken. Je kunt ze met een gerust hart een nachtje buiten laten staan. Check dan wel even of het niet gaat regenen, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat je schoenen de volgende dag kletsnat zijn.

2. In de was

Veel sportschoenen kunnen in de wasmachine. Was ze op 40 of op 60 graden. De bacteriën in je schoenen, die verantwoordelijk zijn voor zweetgeurtjes, kunnen niet tegen de hoge temperatuur van het water en zullen in de wasmachine gedood worden. Bijkomend voordeel is dat je schoenen er lekker schoon van worden.

3. In de vriezer

De bacteriën in je schoenen kunnen dus niet tegen hoge temperaturen, maar meestal zijn ze ook niet bestand tegen de kou. Het is daarom een goed idee om je sportschoenen in een plastic tas te stoppen en in de vriezer te leggen. Laat ze er 24 uur in liggen en ze ruiken weer heerlijk fris. Als het in de winter vriest, kun je je schoenen ook gewoon buiten laten staan om de lucht eruit te laten trekken.

4. Een schepje soda

Baking soda is niet alleen een heel goed middel om vlekken, vocht en geurtjes in je huis te absorberen, je kunt het ook gebruiken om de stank uit je schoenen te laten trekken. Besprenkel hiervoor je schoenen aan de binnenkant met een theelepel baking soda. Wacht een nachtje en je schoenen ruiken weer alsof ze nieuw zijn.

5. Truc met talkpoeder

Talkpoeder kun je op dezelfde manier gebruiken als baking soda om je schoenen een opfrisbeurt te geven. Een andere handige truc is om je voeten met talkpoeder te besprenkelen voordat je je sportschoenen aandoet. Zo krijg je minder snel last van zweetvoeten.

6. Schil van een sinaasappel

Tot slot nog een tip waarbij de schillen van de citroenen, sinaasappels of grapefruits op je fruitschaal goed van pas komen. Leg de schillen een nacht lang in je schoenen en ze ruiken de andere dag weer lekker fris.

 

Bronnen: Mens en Gezondheid en Gezonder Leven

Foto: Shutterstock

  • Datum: 05-11-2016
#Materiaal #Tipsenadvies #Voorbereiding

Lees ook