Versterk je polsen

1. Wrist curls

Voor deze oefening heb je een dumbbell nodig, maar als je nog niet zo veel kracht in je polsen hebt, kan je ook een flesje water gebruiken. Ga zitten met je onderarm op je bovenbeen. Houd de dumbbell vast met je handpalm naar boven. Breng hem zo dicht mogelijk naar je pols door alleen de spieren in je onderarm te gebruiken zonder je elleboog verder te buigen. Rol daarna langzaam weer terug. Herhaal de oefening voor beide polsen vijftien keer. Je kunt drie setjes doen.

2. Omgekeerde wrist curls

Laat ook voor de omgekeerde wrist curls je onderarm op je bovenbeen steunen, waarbij je hand verder reikt dan je knie. Pak de dumbbell vast met je handpalm naar beneden. Breng de dumbbell op gelijke hoogte met je onderarm door alleen je pols te gebruiken. Doe ook van deze oefening drie setjes van vijftien keer.

3. Cirkels

Cirkels draaien met je polsen is een goede oefening om de spieren in je polsen niet alleen sterk, maar ook soepel te houden. Houd je handen voor je met je handpalmen naar beneden en draai rustig cirkels met je polsen. Draai zowel linksom als rechtsom en zowel met gebalde vuisten als met ontspannen handen.

4. Push-ups

Ook push-ups kunnen helpen je polsen te versterken. Naast ‘normale’ push-ups met vlakke handen, kan je als je al wat beter getraind bent ook push-ups op je knokkels proberen, of zelfs push-ups op de rug van je handen. Buig voor deze laatste push-ups je handen om in de richting van je voeten.

5. Handstand

De handstand ten slotte, is ook een goede manier om je polsen te versterken. Je draagt daarbij immers je hele lichaamsgewicht met je armen en moet daarbij je polsen goed recht houden om niet om te vallen. Kan je geen losse handstand? Probeer het dan eerst eens tegen de muur. Als je die goed beheerst, kan je hem nog iets zwaarder proberen te maken door je ellebogen te buigen en weer te strekken.

Bron: Wikihow

Foto: Shutterstock

Publicatiedatum: 11-11-2016