Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

“Sinds mijn jeugd heb ik altijd aan fitness gedaan”, vertelt Sherrol, “totdat dat niet meer kon vanwege mijn immuunziekte. Daardoor heb ik heel lang niet kunnen sporten. In 2012 heb ik het voorzichtig weer opgepakt. Sindsdien doe ik veel aan krachttraining en volg ik groepslessen. Ik merkte dat ik energie kreeg van het sporten. Als ik sport, voel ik dat ik leef. Ook als ik een keer minder zin heb ga ik toch, omdat ik weet dat ik me na afloop altijd blij voel.” 

Bodypump

Bodypump is één van Sherrols favoriete groepslessen. “Dat is een les met gewichten en een vaste volgorde waarbij je benen, borst, schouders, triceps, biceps en rug traint. Bij een andere groepsles is het de instructrice die bepaalt wat voor delen van het lichaam ze aanpakt. Dat vind ik ook leuk, dat de trainingen gevarieerd zijn.”

undefined

Thuis trainen

“Ik sport in ieder geval drie keer per week een uur. Omdat ik ook nog thuis train, kom ik meestal op vijf uren per week. Ik heb een mooie grote fitnessbal waar je veel oefeningen op kunt doen, zoals planken en het trainen van je buikspieren. Ook heb ik gewichtjes thuis waarmee ik oefeningen doe.”

Elkaar oppeppen

“Ik sport voornamelijk in de ochtend, van negen tot tien uur nadat ik de kinderen naar school heb gebracht. Soms red ik het niet om op tijd bij een groepsles te zijn, dan train ik thuis. Maar ik vind het toch het leukste om een groep om me heen te hebben, omdat je elkaar dan oppept.”

Voldoening

Sherrol is best wel fanatiek, bekent ze. “Als ik merk dat een oefening te makkelijk gaat, daag ik mezelf uit om de lat wat hoger te leggen. Ook als ik dat eigenlijk niet leuk vind, doe ik het toch. Want na afloop is de voldoening altijd groot.”

Fitnessfiguur

“Van 2012 tot 2014 was ik echt heel fanatiek, nog meer dan nu”, vertelt Sherrol. “Ik had toen ook echt zo’n mooi fitnessfiguur. Dat wilde ik graag houden, maar dat is onwijs moeilijk. Maar het was wel heel gaaf. Doordat ik zo veel resultaat zag, werd ik nog fanatieker. Maar mijn immuunziekte gaat nooit meer uit mijn lichaam en zorgt ervoor dat ik een minder goede weerstand heb. Ik begon te kwakkelen: de ene keer kon ik wel sporten en dan weer een tijd helemaal niet. Mijn lichaam kon het zes keer sporten per week niet meer aan.”

Soepel blijven

Nu houdt Sherrol het dus bij drie trainingen per week. “Dat kan ik beter volhouden. Dan duurt het maar wat langer voordat ik resultaat zie. Het is het me niet waard dat het ten koste gaat van mijn gezondheid. Ik wil mijn lichaam zo fit en vitaal mogelijk houden. Mensen gaan als ze ouder worden vaak steeds minder bewegen, maar ik moet er niet aan denken dat ik ooit een heup breek en dan niet meer uit het verzorgingshuis wegkom omdat ik niets meer kan. Daarom vind ik het belangrijk om een soepel lichaam te houden.”

Knieën strekken

Sherrol werkt als lifestylecoach en weet dus dat bewegen voor iedereen belangrijk is. En dat hoeft dan echt niet meteen fanatiek hardlopen of vier keer per week fitnessen te zijn. “Al is het maar een wandelingetje of even je knieën strekken als je de hele dag gezeten hebt. Daarmee voorkom je dat je stijve spieren en botten krijgt. Je moet wel in beweging blijven, letterlijk.”

  • Datum: 12-11-2016
#Kijkiksport

Lees ook