Beginnende wintersporter? Help blessures voorkomen!

Elk jaar houden ongeveer 61.000 Nederlanders een ski- of snowboardblessure als ongewenst souvenir over aan hun wintersportvakantie. VeiligheidNL weet uit onderzoek dat veel wintersporters best weten welke maatregelen ze moeten nemen om een blessure te voorkomen, maar die niet altijd in de praktijk brengen.

Advies op maat

Daarom heeft VeiligheidNL, in samenwerking met onder meer de Nederlandse Ski Vereniging, NOC*NSF en de Weekbladpers, een online tool ontwikkeld. Daarmee krijg jij als wintersporter adviezen om blessures te voorkomen die helemaal zijn toegespitst op jouw persoonlijke situatie.

Beginnende wintersporters gezocht

Om te kijken hoe de tool in de praktijk werkt is VeiligheidNL op zoek naar beginnende wintersporters. Ga je dit winterseizoen op vakantie naar de sneeuw en ben je maximaal twee keer eerder op zo’n vakantie geweest of heb je maximaal vijf weken les gehad? Of ben je minder fit of noem je jezelf een beginnende wintersporter met eventueel een beetje ervaring? Dan val jij in de categorie wintersporters die VeiligheidNL zoekt.

Groepen

Doe je mee aan het onderzoek, dan krijg je in de eerste week van 2017 een vragenlijst toegestuurd. Daarna word je willekeurig ingedeeld in één van de twee groepen: de groep die de tool met adviezen om blessures te voorkomen wel gaat gebruiken of de groep die deze tool niet gaat gebruiken. Kom je in de eerste groep terecht, dan krijg je in week 2 of 3 van het nieuwe jaar de tool toegestuurd. Beland je in de tweede groep, dan ontvang je niets.

Vragenlijsten

Aan het einde van week 6 van 2017 vul je een tweede vragenlijst in. Drie maanden later doe je dat nog eens. Per keer duurt dat ongeveer tien minuten. Het doorlopen van de tool, als je in deze groep wordt ingedeeld, kost je ongeveer vijf minuten. Natuurlijk kun je de adviezen die je in de tool krijgt in de praktijk brengen, waardoor je er meer tijd aan besteedt.

Leuke prijzen

Als deelnemer aan het wintersportonderzoek maak je kans op leuke prijzen: een waardebon van 250 euro van Beversport of één van de tien skibrillen. Ook krijg je de kans om de tool die je helpt om van je wintersportvakantie te genieten, en om de kans op blessures zo klein mogelijk te maken, als eerste uit te proberen. Dat geldt ook als je in de controlegroep terechtkomt: dan krijg je meteen na afloop van het onderzoek de link naar de tool in je mailbox.

Meedoen aan het onderzoek

Ben je wintersporter en wil je meedoen aan het onderzoek van VeiligheidNL? Dan kun je hier je naam en e-mailadres achterlaten en wordt er vervolgens contact met je opgenomen. 

 

Bron: Veiligheid.nl

Foto: Shutterstock

Publicatiedatum: 16-11-2016