Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

1. Lampje

Met een (led)lampje op je kleding val je goed op, ook als je aan het sporten bent op een route waar niet veel verlichting is. Ook night trail-runners maken vaak gebruik van dit soort lampjes om goed te kunnen zien in het donker. Je kunt de lampjes op verschillende plekken op je kleding bevestigen, bijvoorbeeld op je borst. Het voordeel van lampjes is dat ze goedkoop en bijna overal verkrijgbaar zijn.

2. Armband

Met een reflecterende armband om je pols of om je bovenarm kun je jezelf goed bijschijnen in het donker. Ook je medeweggebruikers kunnen jou goed zien, vooral als je een sport beoefent waarbij je veel met je armen beweegt, zoals hardlopen. Draag aan beide armen een reflecterende armband om extra goed zichtbaar te zijn.

3. Reflecterende bodywarmer

Het dragen van een reflecterende bodywarmer is ideaal als het buiten wel al wat kouder wordt, maar de temperaturen nog niet naar winterse waarden dalen. In de maanden oktober en november komt zo’n bodywarmer dus goed van pas. Door de felle kleuren, meestal roze, geel of oranje, val je met een reflecterende bodywarmer goed op in het verkeer.

4. Reflecterend sportjack of hes

Steeds meer sportmerken hebben reflecterende kleding waarmee je niet alleen goed te zien bent, maar er ook nog eens goed uitziet. Je kunt ook kiezen voor een apart, reflecterend hes met ledverlichting dat je over je kleding heen draagt.

5. Reflecterende hoodie

Ook reflecterende hoodies en longsleeves zorgen dat je goed te zien bent in het donker. Het voordeel van een hoodie is dat hij lekker comfortabel zit en vocht goed af kan voeren. Een hoodie is ideaal om te dragen als de temperatuur tussen de 0 en 10 graden ligt.

6. Schoenclip

Een lichtgevende schoenclip kun je makkelijk vastmaken op de hiel van je sportschoen. Zo’n clip valt in het donker extra goed op, doordat je voeten en daarmee je schoenen tijdens het sporten steeds in beweging zijn. De ogen van andere weggebruikers worden bijna als vanzelf naar de lichtjes in jouw schoenclips toe gezogen, waardoor jij veilig kunt sporten.

7. Hoofdlamp

Hoewel de hoofdlamp niet het meest populaire gadget is om te dragen tijdens het sporten, is het misschien wel het meest effectieve. Zo’n lichtje op je hoofd zorgt er immers voor dat jij precies ziet waar je je voeten neerzet of waar je naartoe gaat. Anderen zien je ook al van verre aankomen. Schaf je een hoofdlamp aan, let dan op hoe ver hij schijnt en hoeveel uren hij licht geeft. En check in de winkel ook alvast even hoe licht of zwaar hij is om te dragen.

 

Bronnen: Hardlopen.nl, Veiligheid.nl en Sportoutfit.nl

Foto: Shutterstock

  • Datum: 14-10-2016
#Hardlopen #Fietsen #Veiligheid

Lees ook