Word AED-checker

Als binnen zes minuten na een hartstilstand met reanimatie begonnen wordt, stijgt de overlevingskans van het slachtoffer. Een Automatische Externe Defibrillator (AED) kan daarbij van levensbelang zijn. De AED is zo gemaakt dat iedereen het apparaat kan gebruiken en niemand schade aan kan richten door het gebruik ervan.

26.000 AED’s

Op dit moment zijn er 26.000 AED’s aangemeld bij het Rode Kruis. Slechts zeven procent daarvan is gecontroleerd. Dat is ontzettend weinig en daarom roept het Rode Kruis iedereen op om te helpen al deze AED’s goed in kaart te brengen. Tijdens de herfstvakantie (15 t/m 30 oktober) start een campagne voor de werving van zogenaamde ‘AED-checkers’. Iedereen die een smartphone heeft, kan meedoen.

Check mee

Als AED-checker download je de Rode Kruis EHBO-app op je telefoon. Als je in de buurt staat van een AED, open je de app en kan je eenvoudig de locatie en status van de AED doorgeven. Zo kunnen uiteindelijk alle AED’s in Nederland in kaart gebracht worden.

App

Wil je AED-checker worden? Download dan hier de Rode Kruis EHBO-app, of kijk op www.aed4.eu voor meer informatie.

 

Bronnen: Hartstichting, Rode Kruis

Foto: Shutterstock