Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Misschien lijkt het niet zo, maar kinderen zitten eigenlijk veel te vaak en te lang stil: in de auto, thuis en ook op school. Statistieken van het RIVM over zitgedrag laten zien dat kinderen in Nederland zes tot acht uur per dag zittend doorbrengen. Dat is maar liefst 50 tot 65 procent van de tijd dat ze wakker zijn.

Meer bewegen

En dat terwijl lekker bewegen juist superleuk is. Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en Disney Benelux hebben daarom de handen ineengeslagen om kinderen meer te laten bewegen met behulp van de ‘Woogie Boogie’.

Mickey Mouse en Donald Duck

Mickey Mouse, Donald Duck, het prinsesje Sofia en andere karakters die je kent uit de films van Disney inspireren kinderen tussen 4 en 7 jaar oud om uit hun stoel te komen en samen met hun leeftijdsgenootjes lekker te bewegen, met behulp van een serie filmpjes op Disney Channel.

Betere motoriek

De oefeningen in de filmpjes zijn niet zomaar gekozen. Ze moedigen kinderen aan om op te staan en te bewegen, maar ze helpen ook om hun motoriek goed te ontwikkelen. Als je de Woogie Boogie-oefeningen vaker doet, krijg je de bewegingen steeds beter onder de knie en kun je ze vaker gebruiken.

Thuis of op school meedoen

Elk Woogie Boogie-filmpje duurt ongeveer één minuut. Je kunt de video’s elke dag zien tijdens het Disney Junior-blok op Disney Channel, zodat je lekker thuis kunt meedoen. Daarnaast zijn ze te vinden op YouTube. En ook op school kun je met je hele klas meedoen aan de Woogie Boogie: de juf of meester krijgt dan een kaart met stap voor stap uitleg over de bewegingen.

Woogie Boogie in Breda

Paul Depla, voorzitter van Jongeren Op Gezond Gewicht, en Jelle Vermeijden van Disney Benelux hebben de samenwerking tussen beide organisaties afgelopen maandag ondertekend. Om de start te vieren dansten tachtig kinderen van basisschool De Fontein uit Breda met zijn allen de Woogie Boogie. En dat was superleuk, kijk maar!

 

 

Bronnen: Bredavandaag.nl en Jongerenopgezondgewicht.nl

  • Datum: 02-10-2016
#Tipvandeweek #Kinderen #Bewegen

Lees ook