Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

De Eredivisie en het Nationaal Ouderenfonds zijn samen gestart met Walking Football, om 60-plussers op een leuke manier in beweging te brengen. Deze voetbalvariant is in 2014 officieel gelanceerd en uitgegroeid tot een groot succes. Bijna alle Eredivisieclubs hebben inmiddels hun eigen OldStars-team en ook bij tientallen amateurclubs kun je OldStars – Walking Football beoefenen.

Wandelend voetballen

Walking Football speel je op een kwart voetbalveld. Zoals je al uit de naam kunt opmaken hoef je daarop geen sprintjes te trekken om op tijd bij de bal te zijn. Op het veld doe je alles op wandeltempo. Ook mag je geen slidings maken en mag de bal niet boven heuphoogte komen, waardoor de kans dat je een blessure overhoudt aan deze voetbalvariant veel kleiner is.

Sociale contacten

Alle andere leuke dingen die je vast kent van het voetbal spelen op jongere leeftijd zijn bij Walking Football wel hetzelfde. Zo is er voor en na de training of wedstrijd alle ruimte voor een praatje en een grapje met je medespelers. Bij OldStars en Walking Football gaat het namelijk niet alleen om het fysiek bezig zijn en fitter blijven, maar ook om de sociale contacten die je opdoet.

undefined

 Groot toernooi

Vandaag, op Nationale Ouderendag en ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van de Eredivisie, vindt in het Olympisch Stadion zelfs een uniek Eredivisie OldStars-toernooi plaats. Meer dan 400 sportieve 60-plussers verdedigen de kleuren van hun Eredivisieclub. Ook iconen en voetballegendes uit zestig jaar Eredivisie zijn bij het toernooi aanwezig.

 Gezonde leefstijl

Omdat de Erediviseclubs zich graag sterk willen blijven maken voor een gezonder en vitaler Nederland ondertekenen ze tijdens het toernooi op Nationale Ouderendag ook een samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor het Nationaal Preventieprogramma Alles is gezondheid. Dit betekent dat de clubs niet alleen het OldStars-programma voor voetballende 60-plussers blijven organiseren, maar ook andere initiatieven gaan ondernemen voor de gezondheid en een gezonde leefstijl van miljoenen voetbalfans.

 Zelf Walking Football spelen

Lijkt het jou ook wel wat om binnenkort voor je favoriete Eredivisieclub uit te komen en ben je 60-plusser? Kijk dan voor meer informatie over Walking Football op onze sportpagina over voetbal.

 

Bron en foto: Eredivisie

  • Datum: 07-10-2016

Lees ook